Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

GRATIS EXTRA ALS LID: VERZEKERING TER WAARDE VAN 2500€

Een ongeluk is snel gebeurd. Dat weten we allemaal. Je laat je camera vallen of hebt te maken met waterschade of brand. Er zijn talloze gevallen waarbij je materiaal schade kan oplopen of er een risico bestaat voor diefstal. Eén moment van onoplettendheid en je kan de klok niet meer terugdraaien. Vaak niet eens je eigen schuld! Of je nu net een nieuwe lens of camera hebt gekocht of deze al jaren oud is. Verplichte nieuwe investeringen komen altijd ongelegen en zijn nooit leuk!

Als lid van beroepsfotografen.be ism Liantis ben je AUTOMATISCH verzekerd tegen diefstal, brand, waterschade en ongeval van je fototoestellen, lenzen, filters en flitser voor maximaal bedrag van 2.500 euro.

Webinar: Verzekering Fotomateriaal bij beroepsfotografen basis en aanvullende

Wat heb je nodig bij een schadegeval of diefstal?

De facturen van de aankoop van je materiaal. Goed bijhouden dus om bij een eventueel schadegeval de omvang van de schade te kunnen bewijzen.

De kleine lettertjes:

  • Er geldt een vrijstelling van 125 euro. Gaat het om een diefstal, dan is de vrijstelling 250 euro. Behalve wanneer je kan bewijzen dat tijdens de diefstal het materiaal was ondergebracht in een lokaal dat buiten de aanwezigheidsuren beschermd was door een goedgekeurd alarmsysteem. In dat geval wordt de vrijstelling van 250 naar 125 euro teruggebracht.
  • De verzekering komt enkel tussen als de goederen, het fototoestel, de lenzen, filters en flitser eigendom zijn van de fotograaf. Leasing of huurkoop komen niet in aanmerking.
  • Onder fotomateriaal vallen: je fototoestellen, lenzen, filters en ingebouwde flitsers. Externe flitsers, statieven e. a. vallen niet in deze verzekering. 
  • Je mag je fototoestel, lens of flits niet laten herstellen zonder toestemming van de verzekeraar.
  • Bij defstal moet het materiaal dat zich in een auto bevindt, in de koffer zitten en ‘s nachts tussen 22u en 7u in een gesloten parking staan, anders komt de verzekering niet tussen.
  • Een diefstal zal alleen gedekt zijn indien die gepaard gaat met inbraak, geweld of bedreigingen. Als je je fotomateriaal naast je neer zet en het wordt gestolen, komt de verzekering niet tussen!
  • Cyberrisk en verlies van foto’s of elk ander gegevensverlies is uitgesloten.

 

Wat moet je doen?

Als lid van beroepsfotografen.be ben je AUTOMATISCH verzekerd vanaf 1 jaar onafgebroken lidmaatschap of onder bepaalde voorwaarden zoals een actie. 

Je stuurt een mail naar info@beroepsfotografen.be waarin je uitlegt wat er is gebeurd. Bijvoorbeeld toestel of lens is gevallen. Je voegt je originale aankoopfactuur toe en ion geval van diefstal de PV. 

Nadien zal de verzekering vragen om een offerte voor herstel in te dienen in het geval van ongeval. 

Deze verzekering wordt je aangeboden door beroepsfotografen.be

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>