Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

De mooiste dag in beeld - 3 huwelijksfotografen over de Nikon Z 6II

Een trouwfotograaf maakt tastbare herinneringen aan de mooiste dag in het leven van een koppel. Het is werken op het scherp van de snede, want er is geen tweede kans. Denise Motz, Sven Soetens en Bas Uijlings vertellen waarom ze dat zo graag doen, en hoe de Nikon Z 6 II hen daarbij helpt.

Hoe verschillend het werk van Denise Motz, Sven Soetens en Bas Uijlings ook is, ze hebben veel gemeen. Om te beginnen: ze zijn eigenlijk alle drie per toeval in de bruiloftsfotografie beland. Denise Motz studeerde grafische vormgeving en beeldende kunsten. "Daar heb ik fotografie als kunstvorm ontdekt. In 2016 vroeg een bevriend koppel of ik hun bruiloft vast wilde leggen. Ik wilde mijn kunst eigenlijk liever niet combineren met werk in opdracht. Maar ze gaven me alle vrijheid die ik wilde hebben, en toen ging er een wereld voor me open. Zo'n dag mogen vastleggen met alle rituelen die daarbij horen, dat is echt geweldig. En dus ben ik het blijven doen."


Drie studenten liepen weg met een lidmaatschap dankzij hun knappe beelden!

Op woensdag 16 juni presenteerden 26 studenten aan de Luca School of Arts campus Narafi hun Graduation Expo. In naam van beroepsfotografen.be mochten Yves Nevens en Ivan Deleus drie gratis lidmaatschappen van de beroepsvereniging uitreiken.

De collega's gingen op zoek naar fotografen die met hun eindwerk bewezen dat ze klaar zijn om te starten als professioneel commercieel fotograaf met beelden waarvoor een opdrachtgever centjes zou betalen en waarmee de fotograaf dus de choco op zijn boterham kan verdienen. Ondanks dat er heel veel knappe reeksen met heel veel gevoel te zien waren, waren beide fotografen het toch wel zeer snel eens over wie er professioneel en commercieel bovenuit sprong.

De eerste foto's die direct opvielen waren deze van Laura De Clercq die een kwaliteitsvolle reeks maakte voor een startend hotel in Lessines. Met haar food images toont de jonge Geraardsbergse aan dat ze klaar is om in het bedrijfsleven te stappen.

 

Laure Declerq

 


Nieuwe partner beroepsfotografen: Ontdek de studioapparatuur van Hensel!

Sinds dit jaar is Hensel Studiotechniek uit Nederland de nieuwe importeur van België voor de flitsers en studioapparatuur van Hensel. Vanuit het Duitse moederbedrijf zijn zij aangewezen als exclusieve dealer en importeur voor de Belgische markt. Zij zetten hun vakkennis, ervaring en enthousiasme in om professionele fotografen en studio’s te adviseren en ondersteunen.

Hensel Studiotechniek werkt rechtstreeks samen met de toonaangevende Duitse fabrikant van flitsers en studioapparatuur. Ze gaan zelf een stap verder dan enkel importeurschap. Ze verhuren apparatuur, ruilen oude apparatuur van andere merken in en hebben een aantal experience centers ingericht waar iedereen welkom is om zelf te ondervinden welke Hensel producten aansluiten bij zijn of haar behoefte. Naast eigen kennis en ervaring kan Hensel Studiotechniek leunen op internationaal topfotografen Marco ter Beek, Frank Doorhof en Josefien Hoekstra alle drie enthousiaste ambassadeurs van Hensel producten.


Call-to-action HRZKMO voorstellen administratieve vereenvoudiging!

Beroepsfotografen worden nog steeds met veel te veel administratieve lasten geconfronteerd. Om die reden zijn we in samenwerking met de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO, de Dienst Administratieve Vereenvoudiging en de FOD Economie een project gestart rond administratieve vereenvoudiging.

Het regeerakkoord voorziet een daling van de administratieve lasten met 30%. Vanuit beroepsfotografen.be willen we daar actief aan meewerken door vereenvoudigingen voor te stellen die onze zelfstandigen, kmo’s en vrije beroepers ten goede komen. Daarom lanceren we samen met de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO, de Dienst Administratieve Vereenvoudiging en de FOD Economie een oproep aan jullie om de administratieve lasten waarmee jullie geconfronteerd worden en die volgens jullie eenvoudiger kunnen, te melden via www.hrzkmo.fgov.be/vereenvoudiging


Vijf Belgische beroepsfotografen winnen prijzen bij FEP Awards!

De Belgen hebben weer knap werk geleverd en maar liefst 13 fotografen wisten zich te kwalificeren als finalisten in deze Europese wedstrijd waar professionele fotografen zich van elkaar onderscheiden. De jaarlijkse award uitreiking van FEP, de Federation of European Professional Photographers was dit jaar een online ceremonie wegens corona, maar de erkenning die van deze wedstrijd uitgaat, is daarom niet minder prestigieus!

Uiteindelijk gingen er vijf fotografen met een medaille aan de haal. 

Raïs De Weirdt won de wedstrijd voor Europese jonge talenten en mag zich een jaar lang FEP Young Photographer Award 2021 winner noemen.

Ann Coppens won met haar boek ‘Leven voor de lens’  de FEP European Photobook award-2020 in de categorie natuur. En Pascal Baetens met zijn boek 3 x 3 x 3 in de categorie nudes.


Fotofair 2021

De zevende Fotofair locatie is op het Landgoed Duynenwater in Eersel net onder Eindhoven. Een locatie met veel water, strand, groen en bossen. Deze plaats leent zich uitstekend voor nieuwe en uitdagende fotomomenten. Parkeren voor de deur. Fotofair is hét foto-evenement van de Benelux met elk jaar weer educatieve workshops en masterclasses.

Als lid van beroepsfotografen krijg je een unieke prijskorting van €15. Gebruik je kortingscode voor:

 • gratis toegangsticket
 • korting op een workshop of masterclass (toegangsticket inbegrepen) 

Bemachtig nu de kortingscode:

 
 
Drop here!

Fototentoonstelling IMPACT

Vanaf dinsdag 27 oktober is in het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg de fototentoonstelling IMPACT te zien. Het resultaat van de gelijknamige fotowedstrijd waar zowel professionele als amateurfoto­grafen aan deelnamen. 30 laureaten uit meer dan 300 inzendingen werden geselecteerd door een professionele jury bestaande uit Pieter Clicteur, Jos Verhoogen en Stephane Verheye.

Proficiat aan beroepsfotografen: Kenny Ros voor de eerste plaats in de categorie pré-corona en Robert Biesemans die zowel in de categorie pre-corona als in de categorie hoop & solidariteit in de prijzen viel!


FEP Live Facebook Event: An evening with...

FEP, de Federation of European Photographers, lanceert een nieuw social media event, een interview serie genaamd An evening with.

In An evening with interviewt FEP-bestuurslid Joao Carlos vanaf vandaag 17 mei elke maandag , de winnaars van de camera's van de FEP Awards.

Het volgende interview is met natuurfotografen en vindt plaats om 19.30 uur op 28 juni. Volg het event live op facebook.

Versoepelingen maatregelen nav overlegcomité van 18 juni

Op dinsdag 18 juni kwam het overlegcomité opnieuw samen om te beslissen over het 'zomerplan'.

Wat verandert er voor beroepsfotografen vanaf 27 juni? 

Op locatie: 

 • Binnen: enkel met de personen die in het huis wonen + maximaal 8 extra personen (fotograaf inbegrepen) 
 • geen samenscholingsverbod op openbaar domein

in de studio:  

  • maximaal 1 klant per 10m².
  • Is de studio kleiner dan 40m², dan mogen 4 klanten tegelijk aanwezig zijn (fotograaf niet meegeteld)
  • Personen die tot hetzelfde huishouden behoren mogen steeds samen in de studio

Erediensten:

 • 200 personen binnen
 • 400 personen buiten

Ontmoet onze nieuwe collega: Shaïna!

Beschrijf jezelf in een paar zinnen.

Hoi, ik heet Shaïna en sinds kort mocht ik overstappen van mijn geweldige digitale marketing stage naar een vaste job bij beroepsfotografen.be.

Dankzij beroepsfotografen.be leerde ik heel véél op een korte tijd. Zo mocht ik helpen met het opmaken en implementeren van het social media contentplan en de academie voor beroepsfotografen oprichten. Voor al jullie vragen daaromtrent kunnen jullie bij mij terecht! 

Verder sta ik altijd klaar voor nieuwe uitdagingen en kijk uit naar wat we samen met beroepsfotografen.be kunnen bereiken.

Welke interesses heb je?
Ik ben dol op televisiereeksen en zou dagenlang door kunnen kijken.

Wat is mijn hoogtepunt van de dag?
De extra 5 minuutjes die ik in extra bed blijf liggen en de eerste koffie van de dag. 

Welke dingen staan op mijn bucketlist?
Ik wil heel graag een rondreis door Australie doen! 

Inhoud syndiceren

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>