Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Reserveer jouw plaats op de Workshop Creatief Naakt met Robert Biesemans

Op dinsdag 12 november gaan we experimenteren met naakt en ‘bedekt’ of ‘suggestief’ naakt.

Eén van de manieren om je als vakfotograaf te onderscheiden is door het maken van creatieve en kunstzinnige beelden te maken, een eigen stijl in foto en nabewerking te
ontwikkelen.

Robert’s devies is: “Als eenvoud mag sieren” Hij fotografeert mensen zoals ze zijn, zonder make-up of kledij. Robert laat zijn modellen bewegen voor de camera en gaat daarbij terug naar de essentie van fotografie: spelen met licht! Zoals je zal merken houdt hij ervan zijn kennis te delen met andere fotografen en ze bovendien te inspireren met creatieve en speelse invalshoeken. Niet is te gek of onmogelijk voor Robert!  

Om meer uit je portret te halen, is het contact met je model uitermate belangrijk. Een foto kan nooit sterker zijn dan hoe het model zich bij jou voelt. Door een element van kwetsbaarheid toe te voegen, raak je de kijker!

Uiteraard zijn licht en schaduw essentieel. Robert geeft veel aandacht aan het plaatsen van licht, hoeken en houdingen zodanig dat het naakt op je uiteindelijke foto een meerwaarde is. Schaduwen zijn hier even belangrijk als licht (low-key fotografie). Bij “Bedekt naakt” is de belichting mogelijk helemaal anders om er maximale sfeer uit te halen. Dit soort fotografie is heel mooi voor bvb zwangerschapsfotografie.

Ook de nabewerking komt uitgebreid aan bod: zowel de omzetting naar zwart-wit als contrast, helderheid lowkey en highkey. We gaan ook croppen, zowel om te “zware” lichaamsdelen te verwijderen als om een foto onherkenbaar te maken.

Reserveer nu jouw plaats!

 

 

 


© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>