Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Update Coronamaatregelen vanaf 29 juli

Welke regels gelden vanaf 29 juli?

 
Op 27 juli kwam de Veiligheidsraad opnieuw bijeen. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen en daarom nam de regering maatregelen. Wat verandert er vanaf woensdag 29 juli, voor minstens de komende 4 weken. Je ontdekt het op de website van Unizo

Wat betekent dit concreet voor Beroepsfotografen?

Je moet steeds anderhalve meter kunnen garanderen, behalve bij de personen die tot dezelfde bubbel behoren. Poses zonder anderhalve meter e.d. kunnen dus enkel met personen die tot dezelfde bubbel behoren. Als je dus groepen fotografeert die niet tot dezelfde bubbel behoren, dan voorzie je anderhalve meter afstand tussen de personen.

Fotoshoots kunnen blijven doorgaan in fotostudio, op locatie of bij mensen thuis mits respecteren van de nieuwe maatregelen:


Beroepsfotografen tevreden met rechtzetting voorwaarden Hinderpremie voor fotografen met uitgeruste fotostudio

De Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, aangesloten bij UNIZO, reageert opgelucht nu blijkt dat de meeste van haar leden de hinderpremie toch niet moeten terugbetalen. “Veel van onze fotografen met fotostudio, die verplicht hun activiteiten moesten stilleggen en dus geen inkomsten meer genereerden, hebben de hinderpemie geheel terecht aangevraagd en gekregen. Het zou dus absurd zijn als ze dat opeens moesten terug betalen.”  zegt Mieke Coppieters, sectorcoördinator van Beroepsfotografen.be.


Leer je beelden nog beter beoordelen!

In dit webinar over beeldanalyse leer je foto’s analyseren in hun gelaagdheden. Je leert beelden bekijken alsof het visuele teksten zijn en je allerlei vragen stellen wat de foto interessant maakt of juist niet en wat het met je doet. Wat maakt een beeld sterk? Hoe is het beeld opgebouwd? Welk verhaal vertelt het? Welke sfeer straalt het uit? Welk onderdeel vraagt het meeste aandacht?

Je krijgt inzicht over hoe je verhaal overbrengt, de opbouw en gekozen volgorde zodat je verhaal van begin tot einde sterk blijft.
 
Nadien krijg je de keuze om met deze kennis verder aan de slag te gaan in online sessies in kleine groep waar je naast algemene kennis van beeldanalyse en portfolio opbouw.

Carl Lapeirre is Qualified European Photographer in meerdere topics, won meerdere awards, heeft jarenlange ervaring als docent en als coach van andere fotografen binnen onze verenging tijdens portfoliobesprekingen.


Fotografen geven zorgverleners, zaakvoeders en collega’s opnieuw een glimlach

Omwille van de opmars van de mondmaskers kunnen we tegenwoordig geen gezichten meer zien. We weten niet meer hoe een persoon er in het echt uitziet en het geeft het leven een onpersoonlijk tintje! Een aantal enthousiaste beroepsfotografen willen dit probleem oplossen door een mooi portret te maken en deze foto op een button te drukken, zodat je nog steeds kan zien wie je voor je hebt staan.

Deze buttonactie startte vanuit een initiatief van Luc Hilderson, beroepsfotograaf uit Mechelen, om vooral het zorgpersoneel, de helden van nu, opnieuw herkenbaar te maken. Vooral bij woon-zorgcentra is dit voor vele bewoners een bijzondere verwarrende periode. De buttons brengen de glimlach terug die ze gewend zijn om elke dag te krijgen en nu al zo lang moeten missen.

Dit initiatief is nu enorm uitgebreid en verschillende beroepsfotografen hebben er ondertussen hun schouders onder gezet zetten om dit te realiseren. Om de zorginstellingen te helpen aan een heel voordelige prijs, zoeken de fotografen sponsors om dit knappe initiatief mee te ondersteunen.


GRONDWETTELIJK HOF VERNIETIGT BIJKLUSWET

UNIZO en De Beroepsfotografen reageren verheugd op de vernietiging van de bijkluswet door het Grondwettelijk hof. Naast de oneerlijke concurrentie die hiermee werd bevorderd, zette het ook de deur open voor het inschakelen van niet-professionele amateurfotografen. Dit wordt nu gelukkig een halt toe geroepen. De Beroepsfotografen ondertekende mee het verzoekschrift tot vernietiging.
Op donderdag, 24 januari vorig jaar, dienden UNIZO, Boerenbond en acht bij UNIZO aangesloten sectororganisaties hun gezamenlijk verzoekschrift tot vernietiging van de zogenaamde bijkluswet in bij het Grondwettelijk Hof. Het gaat om Bouwunie, Nelectra, Horeca Vlaanderen, UBK (kappers), Fitness.be, de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, NAV en FBT (textielverzorgers).


Volg één van onze gratis webinars!

Vanaf 2020 bieden we ook webinars aan. De webinars duren gemiddeld 1,5 a 2 uur en de video worden nadien bezorgd, zodat je alles rustig nog eens kan herbekijken!

Volg als lid één van onze gratis webinars rond volgende topics:


Volg het laatste Coronanieuws voor ondernemers op via de Coronalijn van Unizo

Het coronavirus (Covid-19) heeft onze economie stil gelegd. Langzaam worden de strenge maatregelen versoepeld en mogen we terug opstarten. Maar de impact van het virus en de maatregelen op ondernemers en op onze economie in het algemeen, is enorm.

UNIZO en De Beroepsfotografen doen er alles aan om je bij te staan en te helpen om deze periode te overbruggen. We staan constant in contact met de verschillende betrokken overheidsniveaus en dringen aan op doeltreffende ondersteuningsmaatregelen. Via de website van Unizo vind je een antwoord op heel wat vragen waarmee je kampt. Op welke steunmaatregelen heb je recht? Welke winkels moeten sluiten en welke niet? Wat met mijn personeel? Kortom, alles wat je als ondernemer moet weten. 

Vanaf maandag 4 mei zijn de maatregelen al iets versoepeld en mogen B2B fotografen terug aan het werk. Vanaf 11 mei mogen de winkel terug open en mogen fotografen terug klanten ontvangen met bepaalde richtlijnen. Vanaf 18 mei mogen fotografen ook terug aanwezig zijn op huwelijksceremonies en gaan kappers en schoonheidspecialisten terug open. 


Video en film inzetten als extra troef! Neem nog deel aan het Lerend Netwerk!

Bewegend beeld wordt steeds belangrijker voor fotografen. Wie naast foto's ook een film aan kan bieden heeft een streepje voor bij opdrachtgevers. Bewegend beeld vraagt van fotografen een andere denkwijze, een andere beeldtaal en andere technieken.

Raf Lehaen, de coach, is zelf fotograaf en cameraman en heeft praktijk ervaring met beide media. Hij geeft bovendien les dus de ideale begeleider van dit project.

Bij de uitwerking wordt hij bijgestaan door gastbegeleider Wannes Riemes. Wannes is een jonge en gedreven filmmaker met een opleiding fotografie. Hij werkt als cameraman samen met Wim Robberechts en is ondertussen een gevestigde waarde voor de tv opnamen voor Tomorrowland,  Gert Late Night, Dakar Rally.

Elke deelnemer krijgt de kans om tijdens het Lerend Netwerk zelf een film af te werken. Met feedback tijdens de voorbereiding, opname en montage worden deelnemers begeleid naar een bruikbaar eindresultaat.


Stuur je beste foto's in voor l'été des Portraits en ga deze zomer mee naar de het grootste portretfestival met jouw foto's!

In 2020 vindt de 9de editie van het 2-jaarlijkse fotofestival l’ Eté des Portraits’ in Bourbon-Lancy plaats! l’Eté des Portraits is het grootste Europese Portretfestival in Frankrijk.

In 2018 stelden 321 fotografen met 1000 foto’s tentoon. De Vlamingen waren traditiegetrouw de grootste buitenlandse delegatie met 46 deelnemers. Ook dit jaar willen wij weer goed vertegenwoordig zijn. Selecteer dus je beste foto’s en stuur ze in! Zo maak jij veel kans op een plaats in de knappe tentoonstelling in de straten van Bourbon-Lancy: https://www.letedesportraits.com/participeren2020 

Ook dit jaar willen we met de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen weer naar het openings -en feestweekend in Bourbon-Lancy (Frankrijk) vanaf 11 juli 2020.

Het is een hoogtepunt op vlak van collegiale contacten, ervaringsuitwisseling en inspiratie.

Zin om mee te gaan? Laat het ons weten op fotografen@unizo.be 


Dit was 2019 in cijfers…

 • 9 Masterclasses met uiteenlopende thema’s als Conceptuele fotografie, Fine Art, Reportagefotografie, Creatief Naakt, Huwelijksfotografie, Architectuurfotografie, Timelapse en Hyperlapse etc
 • 9 Lerende Netwerken rond oa digitale marketing, photoshop, video, portfolio opbouw, social selling en creatieve lichtopstellingen
 • 6 Info -en inspiratiesessies over oa samenwerken, verkoopstrategieën en prijszetting, je niche vinden en auteursrechten 
 • 2 Themacafé’s door leden en voor leden rond reportage -en straatfotografie enerzijds en fine art anderzijds
 • 1 Netwerkevent met andere sectoren ikv Dag van de Ondernemer
 • 1 Inspiratieweekend ikv Lens op de Mens
 • Wedstrijden en kwalificaties: onze leden deden het weer bijzonder goed in wedstrijden en competities in 2019:
  • 9 finalisten voor European Photographer of the Year Competition waarvan 1 bronzen, 1 zilveren en 1 gouden award! 
  • 4 nieuwe European Photographers (EP), 5 Qualified Eu

Inhoud syndiceren

© 2020 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments