Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Verover een plek in Team Belgium en vertegenwoordig België in de World Photographic Cup 2021!

In 2021 neemt België voor de 8ste keer deel aan de World Photograhic Cup. In het verleden deden jaarlijks een 40-tal landen mee aan deze prestigieuze wedstrijd. Belgische fotografen wonnen al meerdere medailles en finaleplaatsen in verschillende categorieën! Jürgen de Witte was nog finalist in 2019 in de categorie Commercial en we sleepten voorbije jaren al enkele bronzen, zilveren en gouden medialles in de wacht!

“Een wereldwijde finaleplaats in deze unieke wereldbeker beroepsfotografie is een mooie bevestiging en brengt een zeker prestige met zich mee. Dat voel je vooral wanneer klanten jou bij elkaar hierdoor gaan aanprijzen." Jürgen de Witte

Voor de editie 2021 gaan we opnieuw voor zoveel mogelijk finalisten en medaillewinnaars.
Daarom deze oproep om jouw beste foto’s te verzamelen voor de nationale preselecties. Een selectie in Team Belgium is ook al een hele prestige en geeft je veel visibiliteit!

 Er zijn 6 categorieën en elk land kan maximum 3 foto’s per categorie indienen:

 • Portrait
 • Wedding
 • Commercial (including Advertising, Architecture, Industrial, Beauty, Fashion, Still Life, food, Corporate Photography)
 • Illustrative / Digital art
 • Reportage / Photojournalism
 • Landscape / Wildlife

 

Fotografen kunnen gouden, zilveren en bronzen medailles winnen.

Naast de individuele podiumplaatsen tellen ook het aantal medailles en de finalisten per land mee voor de nationale rangorde.

Aandachtspunten:

 • Wedding en Reportage / Photojournalism zijn aparte categorieën.
 • In de categorie Reportage / Photojournalism mogen de foto's niet bewerkt worden. Alleen basisaanpassingen aan kleur en helderheid, uitsnijden, doordrukken en tegenhouden worden toegelaten.
  Alleen unieke opnames worden aanvaard. Er mogen dus geen composities van meerdere beelden of foto's verkregen door meerdere belichtingen ingediend worden in deze categorie. De jury beslist.
 • In de categorieën Wedding en Reportage heeft de jury het recht de originele RAW-files op te vragen.
 • In de categorie Wedding moet het gaan om foto's van echte huwelijken.
 • In de categorie Wildlife moeten de dieren in hun natuurlijke omgeving gefotografeerd zijn.
 • Foto's kunnen slechts 1 maal ingediend worden voor de WPC. Foto's die eerder al geselecteerd werden komen niet meer in aanmerking.

Op http://www.photocontest.be/wedstrijdinformatie/ vind je meer uitleg over het wedstrijdreglement. Lees dit ook zeer aandachtig.

 

Deelnemen

Selecteer nu reeds maximum 3 van uw topfoto's per categorie! Je kan deze nu al opladen op de website: https://www.photocontest.be/wpc-2021/.

Je mag foto's indienen in meerdere categorieën, maar dit is niet verplicht. De beroepsvereniging betaalt de inschrijvingsbijdrage. Voor jou als fotograaf is de deelname gratis.

 

Selectie

Om een idee te hebben over de standaard van de foto’s kan je via deze link alle finalisten van de vorige editie bekijken: http://www.worldphotographiccup.org/galleries

Een comité van ervaren juryleden (QEP, enz.) zal de uiteindelijke selectie maken van de foto's die voor België zullen ingediend worden.

De jury zal selecteren op basis van volgende 4 criteria: impact, visie, technische perfectie en compositie.


© 2020 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>