Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Nikon

NIKON LANCEERT Z 8, HET COMPACTER BROERTJE VAN REVOLUTIONAIRE Z 9

Groot-Bijgaarden, 10 mei 2023: Vandaag breidt Nikon haar assortiment professionele systeemcamera's uit de Z-serie uit met de krachtige en veelzijdige Z 8. De gloednieuwe Z 8 biedt talloze Z 9-functies in een lichte camerabody waarmee hybride filmmakers/fotografen met verbazingwekkende flexibiliteit hun visie tot leven kunnen brengen.

Door zijn ongekende combinatie van toonaangevende prestaties en een compact ontwerp is de Z 8 een uitstekende partner van de Z 9 en een creatieve opvolger van de D850. De body van de Z 8 weegt slechts circa 910 gram en is 30% kleiner dan die van de Z 9 en 15% kleiner dan die van de D850. Dit is de perfecte hybride camera voor filmmakers die een lichtere camerabody willen voor het maken van opnamen uit de hand of een full-frame camera die perfect past op elke videorig, inclusief de meeste gimbals.

De Z 8 is een echte krachtpatser voor het maken van foto’s en video´s en opent met zijn 45,7 megapixels voor foto´s en de eigen videoresolutie van 8,3K zo veel mogelijkheden. Dezelfde stacked CMOS-sensor en EXPEED 7-processor als bij de Z 9 waarborgen een spectaculaire beeldkwaliteit rechtstreeks uit de camera en bieden filmmakers een maximale flexibiliteit om zich aan elke workflow aan te passen. Video kan met allerlei
verschillende beeldsnelheden en codecs worden opgenomen, waaronder 12-bits RAW in de camera voor video van maximaal 8,3K/60p of 4,1K/120p. Fotografen kunnen werken in diverse bestandsgrootten en snelheden voor serieopnamen, waaronder een verbluffend hoge 120 bps. Voor makers van HDR-inhoud maakt de camera 10-bits HEIF-foto´s en neemt hij 10-bits HLG-video op.

De kleinere, lichtere camerabody t.o.v. de Z 9 doet geen concessies aan de betrouwbaarheid: de Z 8 is voorzien van een weerbestendige afdichting van professionele kwaliteit en waarborgt betrouwbare prestaties bij lage temperaturen omdat de camera net zo goed bestand is tegen kou als Nikon’s D6 en Z 9 topmodellen. De Z 8 is ook de eerste systeemcamera van Nikon met twee USB-C-poorten, waardoor het mogelijk is om bestanden over te zetten tijdens het opladen. Naast de camera is er voor elk idee en budget een NIKKOR Z-objectief beschikbaar en zijn er talloze bijbehorende accessoires, van gimbals tot microfoons en meer.

Matthieu van Vliet, General Manager SAS bij Nikon Europe, vertelt: "Met de Z 8 krijgt ons professionele assortiment er ongekende flexibiliteit bij. De krachtige en flexibele video- en fotomogelijkheden maken deze camera tot een hybride werkpaard, terwijl de compacte camerabody voorziet in de behoeften van allerlei verschillende fotografen. De camera heeft zo veel mogelijkheden, dat je met gemak elke creatieve uitdaging het hoofd kunt bieden."


Overzicht van belangrijke kenmerken: Z 8

Video: neemt vlekkeloze 8K- of 4K-video op en beschikt over talrijke ruimtebesparende en tijdbesparende
functies. Gebruikers kunnen 12-bits RAW-video-opnamen in de camera maken en met Nikon's N-RAWbestanden werken, die half zo groot zijn als ProRes RAW HQ-bestanden. Full-HD-proxybestanden worden in de camera gemaakt wanneer je met de interne 8,3K N-RAW-indeling of de 4,1K ProRes RAW HQ-indeling filmt.

Foto's: maakt prachtige foto's van 45,7 MP met een verbluffend groot dynamisch bereik en biedt serieopnamen met flexibele snelheden tot maar liefst 120 bps met volledige AF/AE en zonder black-out van de zoeker. Met speciale portretfuncties kunnen fotografen tint en helderheid verfijnen of huidtinten verzachten.

Stacked 45,7 MP full-frame CMOS-sensor: ontworpen door Nikon om een beeldkwaliteit met een zeer hoge resolutie te leveren. Door ’s werelds hoogste scansnelheden van de sensor en superkorte sluitertijden treedt er praktisch geen rolling shutter-vertekening op.


1 EXPEED 7: maakt bliksemsnelle scherpstelling van de camera, vloeiende video en serieopnamen met hoge
snelheden mogelijk. Verwerkt complexe AF- en AE-berekeningen op een ongeëvenaarde snelheid en verwerkt
Dual Stream-gegevens van de stacked beeldsensor afzonderlijk.

Deep-learning AF: nauwkeurige detectie en tracking van mensen, honden, katten, vogels, auto´s, motorfietsen, fietsen, treinen en vliegtuigen. Onderwerpdetectie en AF werken bij video's en foto's tot op -9 LW.

De ogen blijven scherp, zelfs als een onderwerp snel en op zijn kop beweegt. Gezichten worden scherp in beeld gebracht, zelfs bij onderwerpen met sterk tegenlicht.

Real-Live zoeker en kantelmonitor: vloeiende zoeker zonder black-out dankzij Dual Stream technologie. Heldere kantelmonitor over 4 assen met touchscreen.

Gereed voor HDR-beelden: maakt 10-bits HEIF-foto´s en neemt 10-bits HLG-video op. Inhoud kan direct worden bekeken op HDR-schermen zonder editing.

Twee USB-C-poorten en twee kaartsleuven: afzonderlijke USB-aansluitingen voor voeding en communicatie, voor snelle overdracht tijdens het opladen. Twee kaartsleuven voor flexibel media opslag.

Bediening: diepe, comfortabele grip. Afzonderlijke user-interfaces voor video en foto. Menu's draaien mee bij verticaal fotograferen.

Licht en robuust: weegt slechts circa 910 gram en de krachtige weerbestendige afdichting houdt stof, vuil en vocht buiten.2 De camera is net zo goed bestand tegen kou als Nikon’s topmodellen D6 en Z 9, dus je kunt betrouwbaar werken bij temperaturen tot op -10 °C.

Optionele verticale battery grip: Nikon’s nieuwe battery grip MB-N12 kan worden gebruikt als grip voor verticaal fotograferen of voor beter evenwicht bij het gebruik van teleobjectieven, maar ook voor langer fotograferen gedurende de hele dag.

Adviesprijzen
• Z 8 body: €4599,-
• Battery grip MB-N12: €399,-
• Verkoop start op 25 mei

VOETNOTEN
1Van systeemcamera´s met een beeldsensor met 30 megapixels of meer in mei 2023, op basis van onderzoek door Nikon.
2 De camera is niet in alle situaties en onder alle omstandigheden gegarandeerd stofbestendig en druipwaterdicht.
Over Nikon

Gratis sensorcleaning voor Nikon Z?

Daarvoor kan je tijdens de wettelijke garantieperiode terecht bij Procirep .

Procirep biedt  gratis sensorcleaning aan voor een Nikon Z camera. Het aanbod geldt tijdens de hele wettelijke garantieperiode.

Wanneer je lenzen wisselt, kan er stof op de sensor van je digitale camera belanden. Als je dat stof op je foto's kan zien, is het tijd voor een sensorcleaning. Je kan dat zelf doen als je een sensor cleaning kit hebt. Maar omdat een sensor een kwetsbaar en duur onderdeel van je camera is, kan je een sensorcleaning ook laten uitvoeren door een getraind vakman. Dat is goed voor je gemoedsrust!

Heb je een Nikon Z camera? Dan kan je die misschien zelfs gratis laten schoonmaken. Procirep, de erkende naverkoopdienst van Nikon in België en Luxemburg, biedt je gratis sensorcleaning aan tijdens de wettelijke garantieperiode (twee jaar als je de camera kocht bij een dealer in België). Maak gewoon online een afspraak en laat je sensor schoonmaken terwijl je wacht. Je kan bij Procirep ook terecht voor onderhoud en herstellingen van al je Nikon-materiaal. 

Nieuw NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S

Groot-Bijgaarden, 29 juni 2022: Vandaag kondigt Nikon een nieuw super teleobjectief met vaste brandpuntsafstand aan, de NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S. Dit objectief is zeer draagbaar en biedt fotografen de unieke brandpuntsafstand van 400 mm en de adembenemende beeldkwaliteit van de S-Line in een lichte, reisvriendelijke behuizing.

Wilde dieren, sport, snelle actie, portretten in de verte. Met een groot bereik, een schitterende resolutie en een comfortabele bediening biedt dit stevige, maar compacte en lichte superteleobjectief oneindig veel opnamen binnen handbereik. Door zijn ongelooflijk handzame ontwerp weegt de NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S slechts 1245 gram (ongeveer) en is de totale lengte slechts 234,5 mm. Fotografen kunnen dit superteleobjectief zelfs aan hun camera bevestigd houden wanneer ze rondlopen en zo het mooiste standpunt vinden.

Foto's of video's, het uitmuntende oplossende vermogen van dit S-line-objectief levert beelden met een prachtige bokeh, kleur, contrast en helderheid. Nikons krachtige optische VR in het objectief zorgt voor stabiele opnamen en Synchro VR biedt 6 correctiestops wanneer dit objectief wordt gekoppeld met de Z 9. Het maximale diafragma van f/4.5 biedt voldoende mogelijkheden om creatief met het beschikbare licht te werken en de AF-prestaties zijn snel, accuraat en uitzonderlijk stil. Daarnaast ondersteunt dit superteleobjectief het gebruik van Z-teleconverters, die het bereik kunnen vergroten tot 560 mm of 800 mm.

Door het uitgebalanceerde ontwerp ligt het zwaartepunt van dit objectief dichter bij de camerabody waardoor je gemakkelijker kunt volgen, pannen en vloeiend kunt stoppen. Fotografen kunnen het objectief ook in een comfortabelere positie houden wanneer ze uit de hand fotograferen en sneller positioneren om vluchtige momenten vast te leggen. De bediening is volledig aanpasbaar en de geavanceerde weerbestendige afdichting beschermt zowel het objectief als de camera.

Zurab Kiknadze, productmanager bij Nikon Europe: "Met dit interessante nieuwe 400 mm objectief kun je superteleopnamen naar een hoger niveau van vloeiendheid en reactiesnelheid tillen. Wat je ook vastlegt,
dankzij de balans en bediening ligt geen enkele opname buiten je bereik. Bovendien ben je minder belast als je grote afstanden moet afleggen om de beste plek of je onderwerp te vinden".

Huur nu je Nikon materiaal tot €500 gratis als lid!

Het is niet altijd makkelijk om je perfecte fototas samen te stellen. Welke camera kies ik? Ga ik voor de resolutie, de hoge ISO’s? En hoe zit het met al die videofuncties? Kies ik voor een zoomlens of juist die lichtgevoelige vaste brandpunt lens? Nikon geeft je vanaf nu de mogelijkheid om naar hartenlust te experimenteren met de Nikon Z camera’s en optieken.

Je kunt zo de diverse apparatuur testen in je eigen omgeving. Zo ben je helemaal zeker van je keuze. Of wil je een bepaalde lens of camera slechts tijdelijk gebruiken voor een specifiek project ook dat kan. Uiteindelijk heb je niet altijd een bepaalde camera of lens nodig, maar is die wel absoluut noodzakelijk in sommige omstandigheden.

Door gebruik te maken van het gearbooker platform kan het materiaal gewoon naar je toegestuurd worden en is het gehuurde materiaal bovendien verzekerd tegen schade. Wil je het liever zelf ophalen? Dat kan ook. Na reservatie staat het voor je klaar bij Procirep, de hersteldienst van Nikon die ook garant staat dat je het materiaal steeds in topconditie ontvangt.

Huren via Gearbooker is betalend. Maar als lid van de beroepsfotografen heb je de mogelijkheid om het Nikon materiaal gratis uit te testen. Dwz via aanvraag kan je een code terwaarde van 500 euro krijgen die je kan gebruiken om materiaal te huren. Enkel de verzendkosten ( als je het niet zelf gaat halen bij Procirep) en de verzekering kan Nikon je spijtig genoeg niet cadeau doen.

Vraag nu jouw korting aan via onderstaand deelnameformulier!

 

Vraag je kortingscode aan!

CAPTCHA
Gelieve onderstaande code in te geven om de website te vrijwaren van mogelijke spam-inzendingen.
Beeld-CAPTCHA
Vul de karakters in getoond in de afbeelding.

NIKON KONDIGT DE Z 7II EN Z 6II AAN

DE VOLGENDE GENERATIE FULL-FRAME SYSTEEMCAMERA'S

Nikon kondigde 14 oktober de Nikon Z 7II en de Nikon Z 6II aan: de volgende generatie van de topklasse Z 7- en Z 6-systeemcamera’s.

De full-frame Z 7II en Z 6II zijn ontworpen rondom de zeer grote Z-vatting en het flink groeiende assortiment NIKKOR Z-objectieven. Beide modellen zijn nu voorzien van twee EXPEED 6-processors, snellere en grotere buffers ter ondersteuning van snelle continu-opnamen en twee kaartsleuven die plaats bieden aan één UHS-II SD- en één XQD- of CFexpress-kaart. Daarnaast kunnen beide camera’s nu ook video’s opnemen in 4K/60p. De optionele MB-N11 battery grip beschikt over knoppen voor verticale bediening en biedt extra stabielere grip bij opnames. De nieuwe WR-R11b draadloze afstandsbediening biedt uitkomst bij het op afstand bedienen van de camera en voor het draadloos aansturen van externe flitsers zoals de SB-5000.

Nikon opnieuw partner van de Beroepsfotografen

Nikon werd opnieuw partner in 2019 en we organiseerden dat jaar een boeiend programma rond reportagefotografie.

Ook in 2020-2022 blijven ze partner en zullen we samen nog mooie events organiseren.

De contactpersoon van de Nikon Professional Services bij Nikon is Maarten Goossens.

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>