Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Groepsbezoek tentoonstelling

Internationale fotobiënnale Oostende met curator Stephane Verheye

Ontdek de fotobiënnale tijdens een fotowandeling begeleidt door de curator himself!

Op 26 september regelden we voor jullie een bezoek aan de fotobiënnale in Oostende onder begeleiding van, de curator himself, Stephane Verheye. De tweede editie van de Internationale Fotobiënnale Oostende belicht hedendaagse en conceptuele fotografische werken op verschillende binnen- en buitenlocaties.

Een parcours van verrassende werken van meer dan dertig fotografen vindt plaats in de Koningin der Badsteden, van het Fort Napoleon tot het Mu.ZEE. Onder andere Karel Mus, die net zijn MQEP behaalde, stelt er tentoon en zal ons vergezellen tijdens de wandeling en jullie voorzien van het verhaal achter zijn beelden.

De fotografen

De Internationale Fotobiënnale Oostende koppelt verschillende indoortentoonstellingen rond conceptuele en hedendaagse fotografie aan een rist spraakmakende interventies in de stad. Het parcours met werk van meer dan dertig toonaangevende (inter)nationale fotografen loopt van Fort Napoleon tot Mu.ZEE.

Als thema koos curator Stephane Verheye voor ‘De klik’ waarbij de connectie met andere kunstvormen centraal staat.Denk aan beeldhouwkunst, film of schilderkunst die een bron van inspiratie zijn voor het prachtige hedendaagse en conceptuele werk van de kunstfotografen. Elk fotografisch werk in de Internationale Fotobiënnale Oostende zal dat thema op een unieke, eigentijdse en eigenwijze manier weerspiegelen.

Joel-Peter WitkinJulia Fullerton-BattenMous LamrabatMarie WynantsStefano BonazziJenny YmkerAthos BurezBara PrasilovaAglaia KonradKarel FonteyneJenny BootTony Le Duc & Diane HendrikxOlivier ValsecchiLuca IzzoGiannina Urmeneta OttikerKarel MusGiorgibelGeert De TaeyeSoo BurnellPeter LippmannBart RamakersKjetil KarlsenLieven LefereGuda KosterHannah MoensJyoti DresselaersLuana MasalaNick VerhaegheNeoza GoffinRami Hara en Luc Gatwa.

Curator Stephane Verheye

Stephane Verheye studeerde aan NARAFI te Brussel en aan de Koninklijke Academie te Gent. In Londen was hij gedurende twee jaar assistent van de topfotografen John Rawlings en Ed White, en vervolgens werkte hij ruim dertig jaar als publiciteitsfotograaf te Brussel.

Verheye fotografeerde talrijke nationale en internationale campagnes. Hij kreeg ook meerdere onderscheidingen voor zijn werk, waaronder Pentawards, Gourmand Awards en CCB Awards – samen met zowel Belgische als buitenlandse reclameagentschappen, packaging designers en uitgeverijen.

In 2004 werd Verheye in Italië door de European Federation of Professional Photographers uitgeroepen tot European Photographer of the Year. Voor zijn persoonlijk en artistiek werk werd hij door de Amerikaanse uitgever World Wide Art Books in 2012 geselecteerd voor het boek International Masters of Photography en in 2013 voor International Contemporary Masters.

De fotograaf was gedurende meer dan tien jaar eveneens voorzitter van de jury van het Fotofestival Knokke-Heist, waar hij verschillende edities ook als medecurator fungeerde. Daarnaast cureerde Verheye ook heel wat andere foto-exposities, al dan niet in opdracht van galeries.

PRAKTISCH

PROGRAMMA:

9u30-10u00 onthaal met koffie in de Grote Post

10u start leopoldpark

12u30-13u30 lunch: keuze uit vis, vlees of veggie met drankje

13u30-17u30 wandeling met fort napoleon

DATUM: 26 september van 10u tem 17u30

LOCATIE: Oostende

PRIJS:

  • leden: €65 incl entree, gids, lunch en drankje
  • niet-leden: €130 incl entree, gids, lunch en drankje

 

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>