Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Themacafé's

De wereld van Mous Lamrabat: panelgesprek ism Nikon

Maandag 22 mei 2023

Op maandag 22 mei nodigen we ism Nikon modefotograaf en kunstenaar Mous Lamrabat uit om te praten over zijn werk.

Mous is autodidact, maar zijn werk weet velen te beroeren. Hij heeft er al solotentoonstellingen op zitten in oa Fomu ea. 

Hoop en schoonheid staan centraal in het werk van Lamrabat. Zijn werk prikkelt en laat soms een confronterende samensmelting zien van de verschillende werelden waarin hij opgroeide. Hierbij gebruikt hij esthetiek en humor om krachtige, nieuwe verhalen te creëren rondom gevoelige onderwerpen zoals racisme, religie en vrouwenrechten.

Zijn werk is gekenmerkt door de combinatie van Westerse en Noord-Afrikaanse symbolen. Hij werkte reeds voor ElleStromaeVogue ItaliaBurberry en Esquire. De tentoonstelling Mousganisatan was onder andere te bezichtigen in Amsterdamse fotomuseum Foam. Mous toonde zijn werk ook op het Lagos Photo Festival te Londen.

We gaan in gesprek met Mous over zijn werk en zijn aanpak , dus je kan je vragen persoonlijk aan Mous stellen!

Nadien kan je nog uitgebreid netwerken met collega's aan de bar! 

Deze activiteit is GRATIS voor leden en 35 euro voor niet-leden.

Praktisch

Datum: maandag 22 mei 2023 van 19u30 tot 21u30 

Locatie: De Boerenpoort, Elisabethstraat 31A 9120 Beveren

Parking: Grote baan 186, 9120 Beveren

Deelname: via onderstaand deelnameformulier

 

Inspiratiecafé: online afspreken met collega's

Topic 8 februari: auteursrechten en verkoop licenties

Soms heb je even nood aan wat inspiratie of gewoon een goed gesprek en inzichten van collega's. Dat begrijpen wij helemaal! Om die reden organiseren we inspiratiecafé's.

Er komen regelmatig vragen over wat gangbare tarieven zijn om foto's (door) te verkopen onder een specifieke gebruikslicentie.

Maar wat houdt zo'n licentie dan in en welk tarief kan je daarvoor vragen? Zo'n licentie kan achteraf bepaald worden ten aanzien van derden (dus personen of bedrijven die geen opdrachtgever zijn geweest van de originele shoot) maar kan je ook bepalen ten opzichte van de opdrachtgever zelf.

Alles hangt af van de concrete afspraken die je maakt voorafgaand aan je shoot. Maar vaak blijven die afspraken nogal vaag, door de fotograaf zelf. Omdat ze het zelf niet zo goed weten of uit schrik om zo duurder uit te vallen ten opzichte van de concurrentie. Maar goede afspraken maken goede vrienden en kunnen (onbedoelde) misbruiken van je foto's achteraf vermijden. Bovendien kom je ook professioneler over bij opdrachtgevers. 

 
Graag willen we hierover eens brainstormen en concrete ervaringen uitwisselen, zodat we van mekaar kunnen leren en dit op grotere schaal naar onze leden kunnen delen. 

Schrijf je in voor het online inspiratiecafé!

CAPTCHA
Gelieve onderstaande code in te geven om de website te vrijwaren van mogelijke spam-inzendingen.
Beeld-CAPTCHA
Vul de karakters in getoond in de afbeelding.

Wil jij ook graag eens een themacafé of andere activiteit organiseren?

Wij geven je graag tips en helpen je met de uitwerking ervan! Wat kan je doen?

  • Een portfoliobespreking waarbij je open elkaars werk bespreekt en elkaar tips en tricks geeft om tot nog betere resultaten te komen
  • Fun@thestudio: kom samen met een groepje fotografen en speel met licht, settings en andere tools en technieken. Dit kan uiteraard ook op een inspirerende buitenlocatie!
  • Een themacafé waar je rond een bepaald thema zoveel mogelijk kennis en ervaring deelt
  • een inspiratieavond waar je een bepaalde spreker uitnodigt of zelf het voortouw neemt!
  • Een ‘Durf te vragen’ avond: We kennen ondertussen allemaal de waarde van de gesloten facebook pagina. Je stelt een vraag aan je netwerk en krijgt binnen de kortste keren verschillende tips, hulp of nuttige contacten. Of nog beter je neemt deel aan een activiteit en vraagt in de pauze een collega om raad. Dit soort info & tips is vaak datgene wat ons het meest en snelst vooruit helpt. Wat als je zulke vragen aan verschillende mensen op een avond kan stellen en er dieper op kan ingaan?

 

Meer info of vragen: fotografen@unizo.be

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>