Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Creatief met Photoshop door Ben Goossens

Herbekijk het nu op de academie!

Ben Goossens houdt er een eigenzinnige en aparte stijl van fotografie op na. Hij wordt wel eens de René Magritte of Dali van de fotografie genoemd.  Een vleugje - of soms flinke schep - surrealisme is hem niet vreemd.

Ceci n’est pas une… photo? Toch wel! Een ‘gewone’ digitale foto, uiteraard steeds van eigen makelij, vormt de basis van elk fotografisch kunstwerk. Een flinke dosis creativiteit, vakkennis én een uit de kluiten gewassen iMac – mét de nodige grafische programma’s – doen de rest. Het surrealistisch sausje zorgt telkens voor een verrassende wending, een nieuwe betekenis.

Soms is het de foto zelf die voor inspiratie zorgt en iets losweekt, maar in andere gevallen gaat Ben ‘op jacht’, met zijn camera en de nodige pixels bewapend, naar dat ene beeld dat een mooie ‘fond’ vormt voor het creatieve eindresultaat in zijn hoofd. Sommige werken staan op zich, maar vaak maken ze ook deel uit van een reeks waardoor het grotere geheel alleen nog maar aan cachet wint. Krachtig alleen, maar samen nog sterker.

 

Benieuwd waar Ben Goossens zijn inspiratie haalt en hoe hij juist te werk gaat? Wat is zijn workflow in Photoshop en welke plug-ins gebruikt hij? Hij vertelt het ons in dit webinar.

 
 
 

Over Ben Goossens:

Tekenen en fotograferen zit hem in het bloed. Sinds zijn kunstopleiding - van toen de dieren nog konden spreken - heeft Ben Goossens zich de voorbije 40 jaar toegelegd op het perfectioneren van zijn eigen surrealistische stijl. Eerst als Art Director in de reclamewereld en nu als gepassioneerd kunstenaar die van zijn hobby een passie heeft gemaakt. De airbrush, gouache en AD markers van weleer hebben over de jaren heen plaats geruimd voor de digitale technieken die het werk weer naar een heel ander niveau tillen. Sindsdien heeft Ben heel wat fotowedstrijden gewonnen, zowel in België als internationaal. Zijn werk werd gepubliceerd in boeken, magazines en op tal van websites.

 

PRAKTISCH

Live Datum: Donderdag 25 februari 2020 van 19u30 tot 21u30

Webinar replay: Gratis voor leden, €25 voor niet-leden

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments