Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Webinar Persfotografie

Herbekijk het nu op de academie!

Leg jij graag vast wat er gebeurt in de wereld om je heen? Verlaat jij nooit je huis zonder camera? Of heb jij een interessant beeldarchief en wil jij je foto’s een tweede leven geven?

Dan heb je er misschien als eens aan gedacht om persfotograaf te worden of je persbeeldmateriaal aan te bieden aan een persagentschap. Maar hoe begin je er aan en wat zijn de voorwaarden?

Dat is een vraag waar vele fotografen mee zitten. Het romantische beeld van een vaste job bij een krant of tijdschrift is bij de meeste fotografen al lang vervlogen. 99% van de persfotografen is freelance en velen van hen doen in het in bijberoep omdat ze er niet genoeg aan verdienen. Toch zijn er nog opportuniteiten als persfotograaf.

Die ontdek je in dit webinar.

Je komt er te weten hoe je aan een perskaart geraakt, hoe je een netwerk opbouwt en waar je je beelden kan verkopen.

Pol Deltour is van de Vlaamse Vereniging van Journalisten waaronder ook persfotografen vallen. Hij legt je uit wat de eigenaardigheden zijn van deze aparte sector en met welke aspecten je rekening moet houden (zoals bijvoorbeeld portretrecht, aansprakelijkheid en deontologie). Daarnaast geeft hij je tips over hoe je je beelden (copyright) kan beschermen.

Lieven Van Assche heeft samen met Joost De Bock ID Photo Agency opgericht om de steeds dalende prijzen van persfotografie tegen te gaan. Hij licht het initiatief ook toe.

Daarnaast gaat Lieven dieper in op hoe je omgaat met auteursrechten en licensies en welke tarieven er worden gehanteerd. Hij legt uit via welke kanalen je je informatie kan halen om tijdig op de juiste plek te zijn. 

Ben jij gebeten door straat -en persfotografie en heb je al een archief aan mogelijk interessante beelden om te verkopen?

Dan is dit webinar zeker iets voor jou!

PRAKTISCH

Live Datum: 10 mei 2021 van 19u30 tot 21u30

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments