Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Lerende netwerken

LERENDE NETWERKEN | nieuwe topics en data

Als vakfotograaf heb je weinig tijd, wil je liefst zoveel mogelijk return op korte termijn. Informatie vind je genoeg op het internet. Theoretische opleidingen kan je overal volgen. Maar waar het vaak misgaat is praktische ervaringsuitwisseling, concrete tips, het uitvoeren van inzichten. Dit is waar we met het Lerend Netwerk voor Fotografen op inzetten.

In een lerend netwerk ga je met een ervaren coach op zoek naar nieuwe inzichten, oplossingen of werkwijzen voor een bepaald thema of meerdere kennisgebieden. Afhankelijk van het thema kan je nieuwe technieken leren of een nieuwe manier van kijken bevorderen.

De kracht van het lerend netwerk is dat de deelnemers in een veilige omgeving kennis en ervaringen uitwisselen en dat ze naast nieuwe inzichten, ook inspiratie en nieuwe contacten verwerven. De sessies vullen de deelnemers samen in met de coaches en/of experten volgens de noden en behoeften die ze ervaren op de werkvloer. Hierdoor wordt de rode draad én de inbreng van alle deelnemers duidelijk bewaakt. De coaches hebben de nodige ervaring en competenties om elke deelnemer actief te betrekken, te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

Wat mag je verwachten?

  • een reeks van 5-6 boeiende namiddag- of avondsessies of 2-3 intensieve opleidingsdagen, al dan niet met een overnachting 
  • in kleine groep met 10 tot 13 ondernemende vakfotografen
  • relevante ervaringen delen
  • nieuwe inzichten verwerven, aangevuld met de inhoudelijke expertise
  • van een coach en expert(en)
  • efficiënt aan de slag gaan met nieuwe inzichten én je netwerk verder uitbouwen
  • dit alles voor slechts 400 euro all-in excl btw, niet-leden betalen 590 euro all-in excl btw 

  

Lerend netwerk: Creative Lichtopstellingen

Wil je een flinke stap vooruitzetten met verlichtingstechnieken in studio?

Je krijgt in dit lerend netwerk niet alleen enorm veel know-how op technisch vlak, maar ook de aanpak van een fotosessie in studio wordt nog eens samen bekeken. Een kennis waarop je voor eens en altijd kunt terugvallen. kennis en ervaring die je ontzettend veel tijd zal besparen die je anders moet spenderen aan trial & error!

 “Een heleboel praktische informatie om mee aan de slag te gaan. Je merkt ook meteen dat ze het gewoon zijn om les te geven en weet hoe ze hun kennis moeten overbrengen. Een echte aanrader.”

Leer van de twee pro’s van 2photographers: Jurgen De Witte en Paul Gheyle hoe zij met licht omgaan en na 1 avond en 2 intensieve dagen is er een wereld voor je opengegaan.

 

Lerend netwerk: Werken met video 

Leer korte video's en/of bedrijfsfilms maken tijdens een weekend in juni, begeleid door een ervaren en gepassioneerde foto- en videograaf, Raf Lehaen en Wannes Riemis.

 

Lerend Netwerk: spreken met impact en lichaamstaal

Investeren in je speaking skills, dat is: meer leren over je communicatiestijl, opmerkelijk groeien als persoon én het is gegarandeerd een boost voor je carrière. Want wie het woord neemt tijdens een vergadering, zichzelf vol vertrouwen en authentiek voorstelt op een netwerkmoment of als spreker naar voren komt binnen z'n werkveld, wordt gezien en gehoord.

Spreken met impact is dé manier om jouw kennis en inzichten te delen, mensen enthousiast te maken, te ontroeren en te overtuigen. je leert ook essentiële non-verbale strategieën aan die je nodig hebt om je prestaties naar een hoger niveau te tillen en sterker verbinding te maken met de klant. Je zal de sessies telkens verlaten met tal van concrete, bruikbare tips die je ’s anderendaags meteen in de praktijk kan brengen

 

Lerend netwerk: Van Passie naar Professioneel fotobedrijf

Vier avondsessies en één dagopleiding voor recent gestarte fotografen die professioneel willen groeien. Je leert een ondernemingsplan maken, krijgt inzicht in verdienmodellen en leert je meerwaarde en niche vinden als fotograaf. We onderzoeken wie je ideale klant is en hoe je deze kan bereiken. Je leert een marketingplan maken en hoe je beter wordt in klantencontacten!

Begeleid door een fotografen- en ondernemerscoach duo Hilde Peetermans en Luk Collet.

Dit Lerend Netwerk voor recent gestarte fotografen!

 

Lerend netwerk: Kostprijsberekening, prijszetting en -communicatie

De juist prijs bepalen blijft één van de moeilijke uitdagingen van de fotograaf. Je wil enerzijds genoeg verdienen om goed rond te komen, en anderzijds wil je ook klanten niet afschrikken door je prijs. Een evenwicht is vaak ver zoek. In dit lerend netwerk gaan we kijken hoe jij je kosten best kan berekenen, welk prijs jou winst oplevert, en hoe je best over je prijzen communiceert. 

De coach en expert van dit lerend netwerk weet er alles van en heeft er zelf zijn beroep van gemaakt. Robin doet de hele dag niets anders dan professionals (vaak creatievelingen) helpen om de juiste prijzen te zetten, kosten te berekenen en over hun prijzen te communiceren!

 

Lerend netwerk: Contentmarketing en storytelling

In dit lerend netwerk gaan we van jouw communicatiedoelstellingen naar content. Communicatietrainer Wolfram Carlier zet je met praktische oefeningen op weg om jouw digitale contentstrategie vorm te geven.

We starten met de strategische basis: wie zijn jouw doelgroepen en wat wil je komende maanden bij hen bereiken? Vervolgens denken we na over inhoud: wat zal er dan voor zorgen dat ze doorklikken naar jouw website? Welke content zal zorgen voor overtuiging, likes, échte betrokkenheid?

Je leert hoe je kan werken met vaste rubrieken, thema's, actualiteit en top topicals. Ten slotte ga je echt aan de slag met een jaarkalender en een korte termijn planning.

 

Het aantal deelnemers bij de Lerende Netwerken is beperkt!

Info en inschrijvingen
Mieke Coppieters
M: 0496 71 10 59 | E: fotografen@unizo.be  

  

Lerend Netwerk Video

Bewegend beeld wordt steeds belangrijker voor fotografen. Wie naast foto's ook een film aan kan bieden heeft een streepje voor bij opdrachtgevers. Bewegend beeld vraagt van fotografen een andere denkwijze, een andere beeldtaal en andere technieken.

De Coachen en begeleiders:

Raf Lehaen is de coach van dit project. Raf is zelf fotograaf en cameraman en heeft praktijk ervaring met beide media. Hij geeft bovendien les dus de ideale begeleider van dit project.

Bij de uitwerking wordt hij bijgestaan door gastbegeleider Wannes Riemes. Wannes is een jonge en gedreven filmmaker met een opleiding fotografie. Hij werkt als cameraman samen met Wim Robberechts en is ondertussen een gevestigde waarde voor de tv opnamen voor Tomorrowland,  Gert late night, Dakar rally.

Elke deelnemer krijgt de kans om tijdens de tweedaagse zelf een film af te werken. Met feedback tijdens de voorbereiding, opname en montage worden deelnemers begeleid naar een bruikbaar eindresultaat.

Hoor het van je collega-fotografen!

“Dank jullie voor de openheid. Dank jullie voor de inspiratie. Dank jullie voor zoveel nuttige tips. Met heel wat nieuwe ideeën en tips naar huis gegaan. Met veel goesting om er mee aan de slag te gaan.“

Els Huart over creatieve lichtopstellingen

Els Huart

 
 
 

“Ik ben heel tevreden over mijn deelname aan het lerend netwerk digitale marketing. Het geeft me niet enkel concrete to do's richting het opzetten van een nieuwe website, maar doet me ook verdernadenken over waar ik met mijn fotografie activiteiten naartoe wil binnen dit en een jaar.”

Hans Versmissen over digitale marketing

Hans Versmissen

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>