Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Fotofestivals

Fotofestival Pelt

Unieke buitententoonstelling van 4 juni tot 1 oktober 2023

Na drie succesvolle edities organiseert vzw Lens op de Mens – Fotofestival Pelt in samenwerking met het gemeentebestuur van Pelt en CC Palethe in de zomer van 2023 de vierde editie van het tweejaarlijkse fotofestival ‘Lens op de Mens’.

Voor deze derde editie gaan we verder op de ingeslagen weg. Professionele en amateurfotografen vanuit de hele wereld stellen hun mooiste beelden aan het grote publiek voor.

Het hoofdthema van deze editie is opnieuw ‘de mens’ in de breedste zin van het woord.

​Een internationale jury van professionele fotografen maakte een selectie uit alle ingezonden foto’s. Wij zijn bijzonder verheugd over het grote aantal inzendingen door fotografen wereldwijd. Samen met de talrijke gasttentoonstellingen worden in totaal meer dan 1000 foto’s tentoongesteld vooral in openlucht maar ook op enkele binnenlocaties.

 

L'été des portraits - Bourbon Lancy

11 juli tot 31 oktober

L’Eté des Portraits in Bourbon-Lancy is het grootste Europese Portret festival in Frankrijk.
360 fotografen stellen met 1295 foto’s tentoon, waarvan 38 Belgen!

Bourbon-Lancy ligt in de Bourgogne streek in Frankrijk staat die periode geheel in het teken van fotografie.
Het festival startte in 2004 en binnen onze beroepsvereniging is ‘Bourbon‘ een begrip geworden. We namen al 9 keer deel.

En laat jouw deelname aan dit bekende fotofestival niet ongemerkt voorbijgaan! Maak een persbericht en stuur het zeker rond naar jouw lokale pers! Hier vind je enkele voorbeelden van collega’s die je voor gingen.

Een gezamenlijke uitstap naar Bourbon-Lancy zit er dit jaar helaas niet in vanwege evidente redenen. Ook de opening zal anders verlopen maar als je gaat laat het dan zeker weten aan je collega-fotografen in de community van beroepsfotografen. Dan kan je elkaar wellicht nog ergens ontmoeten!

Je kan volgen op  https://www.facebook.com/groups/26260856454/ 
Alles over de vorige edities vindt u op https://www.letedesportraits.com 

AntwerpPhoto Festival

26 juni tot 26 september

Belgische en buitenlandse fotografen - grote namen en nieuw talent - nemen je mee naar andere werelden en mensen op het internationale AntwerpPhoto Festival. Beleef tentoonstellingen, wandelingen en meer in het historische decor van de fotostad van Vlaanderen, tijdens deze zomer vol fotografie.

Meer info? Klik hier.

Arles - Les recontres de la photografie

4 juli tot 26 september

Sinds 1970 organiseert het Rencontres d'Arles elke zomer meer dan veertig tentoonstellingen op verschillende uitzonderlijke erfgoedlocaties van de stad. Het festival is van grote invloed geweest op de verspreiding van het beste van de wereldfotografie en heeft de rol gespeeld van springplank voor fotografisch en hedendaags creatief talent. In 2019 verwelkomde het festival meer dan 145 000 bezoekers.

Meer info? Bekijk het hier.

Wist je dat er ook beelden op Chromaluxe worden tentoongesteld? Bekijk hier meer over.

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>