Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Fotofestivals

Inspiratieweekend LENS OP DE MENS met lezing van Marco Mertens en workshop van Ken Pimontel

zondag 2 en maandag 3 juni

Op zondag 2 juni opent het fotofestival ‘Lens op de mens’ in Pelt. Om 10u30 vindt de officiële start plaats met prijsuitreiking van het tweede internationale fotofestival ‘Lens op de mens’ in Pelt. 

Nadien is er de mogelijkheid om de tentoonstellingsroute door de straten en pleinen van Pelt en de tentoonstellingen op de binnenlocaties te bezoeken. Naast de vele deelnemende fotografen zijn er ook heel wat gastfotografen uit eigen land of internationaal.

Voor de liefhebbers hebben we nog een extra programma toegevoegd zodat je naast het bezoeken van de tentoonstellingen ook nog kan netwerken, bijpraten én inspiratie opdoen.

Onze leden hebben de kans om op zondagavond in een knap gerenoveerd klooster te blijven slapen en op maandag 3 juni nog een lezing van Marco Mertens bij te wonen en een workshop te volgen! We starten in de voormiddag met een lezing van Marco Mertens. Na de lunch kan je deelnemen aan een praktijkgerichte workshop ‘Filmische Portretten’ van Ken Pimontel! Lees er alles over onderstaand en schrijf snel in, want plaatsen zijn beperkt!

PROGRAMMA

Zondag 2 juni

10.30u        Academische zitting en officiële opening en prijsuitreiking in Zinnezaal CC Palethe in Pelt.

12.00u        Lunch (vrij)

13u00         Tentoonstellingsroute in Pelt

19u00         Diner in Pelt

Overnachting in 2 persoonskamer in het Oud Klooster 'Kleine Brogel'. Elke kamer draagt de naam van een kloosterzuster, is authentiek ingericht met luxe bedden en voorzien van eigen badkamer met douche en wc. De kamers zijn voorzien van internet en t.v.

Maandag 3 juni

08u30-09u30  Ontbijt

10u00-11u30  Lezing Marco Mertens in CC Palethe

12u00-13u00  Lunch

13u00-17u00  Workshop ‘Filmische portretten’ met Ken Pimontel

LEZING MARCO MERTENS

maandag 3 juni 10u in CC Palethe

Marco Mertens begon zijn carrière als rockfotograaf en kreeg zo al snel namen als Madonna, The Rolling Stones and Pearl Jam voor zijn lens. Later spitste hij zich toe op het maken van portretten. Bekende en onbekende mensen worden door hem vereeuwigd, de enige voorwaarde: ze hebben telkens een verhaal te vertellen. Hij is de winnaar van de Nikon Press Photo Award 2006 en werd sinds 2010 ambassadeur van Leuven als stadsfotograaf. Reeds vele jaren verzorgt hij het coverbeeld van de programmabrochure van CC Palethe.

Op het internationaal fotofestival Lens op de Mens is Marco Mertens gastfotograaf met een overzichtstentoonstelling van 25 jaar als portretfotograaf. Foto’s genomen voor Humo, Nieuwsblad, De Standaard, De Morgen, Goedele, Feeling, enz…

Op maandag 3 juni geeft Marco Mertens een lezing over zijn carrière van 25 jaar als portretfotograaf. Hij neemt ons mee doorheen de verhalen van de mensen die voor zijn lens verschijnen en vertelt over de onverwachte situaties waar hij als persfotograaf vaak voor staat, over zijn aanpak, en hoe hij ongelukkige lichtsituaties en decors toch weet om te buigen in spannende en authentieke foto’s. Marco zit vol sappige anekdotes en spreekt met de nodige zelfrelativering.

 

 “Ik heb fotografie gestudeerd aan de Narafi-hogeschool in Brussel, maar niet echt in de overtuiging dat ik ooit fotograaf zou kunnen worden. Toen ik afstudeerde, leek het er wel op dat ik het goed kon, maar ik kwam van Maasmechelen, en ik had niet het gevoel dat de wereld, of zelfs maar België, op mij zat te wachten. Ik ben uit Maasmechelen weggegaan en ben voor kranten beginnen werken, vooral voor Het Nieuwsblad . Meteen kwam ik terecht in de rockfotografie. Rockfotograaf! Kan je je dat voorstellen? Voor een beginner is dat gigantisch.” Marco Mertens

,,Ik ben nu portretfotograaf, dat is duidelijk. Een andere opdracht kan ook nog wel eens leuk zijn, maar eigenlijk moeten er mensen op staan. Je ziet soms van die naaktfoto's met vrouwen die op een rots naast het strand gedrapeerd worden en het gezicht afwenden zodat alleen het lichaam te zien is. Ik ben dol op naakte lichamen, daar niet van, maar ik kan er niets mee als er geen hoofd op staat.'' Marco Mertens

Workshop Filmische Portretten met Ken Pimontel

Collega Ken Pimontel is voor de tweede keer gastfotograaf op het internationale fotofestival, Lens op de Mens. Vorige editie eindigde hij als hoogste Belg met een bronzen medaille. Een van zijn portretten hing het ganse festival metershoog aan de gevel van het gemeentehuis. Ook deze editie van 2019 zijn de werken van Ken weer te bewonderen op Lens op de Mens.

In de workshop ‘filmische portretten’ leert Ken je tijdloze portretten maken zowel van echte mensen als van personages in een fictief verhaal. In zijn werkwijze kiest hij voor grondige voorbereiding, uitgepuurde belichting, klassieke compositie en een gevoelig kleurenpalet. Als locatie voor de workshop kozen we het prachtige decor van een lokale kunstenaar in Pelt die zijn woning openstelt.

Samen met Ken leer je creatieve portretten waarbij het volledige verhaal klopt. De setting, kledij, poses en blikken.

Wat komt er aan bod?

  • Storytelling in je beelden: Wat is het verhaal dat je wil vertellen?
  • Hoe bedenk je een creatief concept?
  • Hoe kies je je achtergrond?
  • Welke setting, poses en props sluiten het beste aan bij je verhaal?
  • Hoe plaats je je licht voor het beste effect?
  • Hoe laat je je model poseren?

 

PRAKTISCH

Deelname: voor het hele pakket met lezing van Marco Mertens, workshop ‘Filmische Portretten’, inclusief modellen, props én overnachting met ontbijt en lunch op maandag 3 juni

Prijs:

  • 130€ pp met overnachting op gedeelde 2-persoonskamer
  • 180€ met overnachting op 2-persoonskamer als koppel of single
  • 80€ voor programma op maandag zonder overnachting en met catering

Inschrijven: fotografen@unizo.be

FOODPRINT 1819

Foodprint1819 viert haar 10de verjaardag!

Foodprint is het jaarboek van de Belgische gastronomie in woord en beeld: www.foodprint.be 
Uniek is de internationale fotogalerij die door het ganse boek loopt.

Ook dit jaar kan je met korting naar het FOODPHOTO FESTIVAL! Het FOODPHOTO FESTIVAL vindt dit jaar plaats in Vejle, Denemarken van 4 tot 7 Juni.

Onze leden genieten van 10% korting op het festival ticket door het gebruik van volgende promotiecode: FPF2019_ASS_BFF

Meer info:  www.foodphotofestival.com 

 

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>