Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Tips voor de kunstmarkt

Tips om je werk in de kunstmarkt te introduceren met Stephane Verheye

Herbekijk het nu op de academie!

Meer en meer fotografen betreden de kunstmarkt. Er is ook meer erkenning van fotografie als kunstproduct. Maar wat maakt van een foto nu een kunstwerk? En hoe begin je er aan?
Sommigen lijken er vanzelf terecht te komen terwijl andere naarstig contacten proberen leggen, maar niet de toegangsweg vinden. Wat is belangrijk om te weten als je een plek wil veroveren in een tentoonstelling? Welke thema’s doen het goed?

Fine art fotografie heeft een meer artistieke inslag dan commerciële inslag, maar kan ook een business model op zich opleveren. Met deze kunstvorm kan je de wereld van de tentoonstellingen en galerijen bestreden en je prints verkopen aan zowel B2B als B2C als kunstwerken aan de muur. Bovendien word je uitgedaagd om steeds te vernieuwen, een eigen stijl in fotografie en nabewerking te ontwikkelen en na te denken over de manier waarop je een emotie kan vertalen naar beelden.

Stephane Verheye was gedurende meer dan 30 jaar publiciteitsfotograaf te Brussel. Nu concentreert hij zich meer op zijn persoonlijke projecten en curatorschap. Hij is medecurator van het Internationaal Fotofestival te Knokke en curator van meerdere foto-exposities en galerijen.

Deelnemers krijgen antwoorden op volgende vragen:

  • Waarom zou je die markt willen betreden? Wat zijn de voor -en nadelen?
  • Hoe kan je ontdekken of ze ervoor in aanmerking zouden kunnen komen?
  • Hoe leg je contacten? Hoe kom je in het vizier van galerijen en curatoren?
  • Welke zaken moet je zeker doen en welke zeker niet?
  • Kan je ervan overleven of is het eerder een leuke bijverdienste?

Praktisch

Live Datum: 20 april 2021 van 10u00 tot 11u30

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>