Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Inspiratiereizen

Wil jij samen met je collega fotografen graag eens naar de openingsweek van Rencontres d’ Arles?

Laat het ons weten!

In 2022 willen we terug meer inzetten op ontmoetingen en netwerken! Na bijna 2 volle jaren van lockdowns voelen we bij iedereen de nood aan samenzijn en momenten delen!

En wat is er leuker dan je collega-fotografen beter leren kennen in de aangename context van het fotofestival in Arles? 

Om die reden plannen we een groepsbezoek naar Arles bij voldoende interesse! Wil jij deze zomer naar Arles? Laat het ons weten! Bij voldoende interesse kunnen we een groter pand afhuren en de kosten beperken!

Het programma wordt nadien nog verder bekend gemaakt.

 

Vul onderstaand formulier in en laat ons weten of je meewil en wij houden je verder op de hoogte!
Reserveer alvast van 1 tem 6 juli 2022 in je agenda!

 

 
 
 

Deelnameformulier Groepsbezoek Les recontre de Arles

CAPTCHA
Gelieve onderstaande code in te geven om de website te vrijwaren van mogelijke spam-inzendingen.
Beeld-CAPTCHA
Vul de karakters in getoond in de afbeelding.

Bezoek de eerste Internationale Fotobiënnale in Oostende

Exclusief voor leden: Ga mee op groepsbezoek en krijg een rondleiding van curator Stephane Verheye op maandag 6 september

De Internationale Fotobiënnale Oostende koppelt verschillende indoortentoonstellingen rond conceptuele en hedendaagse fotografie aan een rist spraakmakende interventies in de stad. Het parcours met werk van dertig toonaangevende fotografen uit België, Nederland en Frankrijk loopt van Fort Napoleon tot Mu.ZEE.

Als thema koos curator Stephane Verheye voor ‘(on)rust’. Inspiratie daarvoor haalde hij uit het werk van de Oostendse kunstenaars James Ensor en Léon Spilliaert – twee boegbeelden van het symbolisme, dat verbeeldingskracht en fantasie hoog in het vaandel draagt, en daarbij vaak een sfeer oproept van dreiging en mysterie. Twee dingen die eveneens terug te vinden zijn in het werk van hedendaagse kunstfotografen.

Op maandag 6 september organiseren we een groepsbezoek aan de Internationale Fotobiënnale van Oostende. Stephane Verhye, curator van de fotobiënnale zal ons meenemen op een wandeling en vertellen hoe de tentoonstelling tot stand is gekomen, waarom voor welke werken werd gekozen en wat bepaalde werken nu zo sterk maakt. 

Normaal zijn de binnenlocaties op maandag gesloten en zijn de plaatsen beperkt, maar speciaal voor beroepsfotografen zal Fort Napoleon worden open gesteld zodat we enkel met onze groep er terecht kunnen. 

Het wordt een leerrijke en boeiende dag met veel inspiratie en mogelijkheid tot bijpraten met je collega-fotografen en je netwerk uitbreiden. 's Middags gaan we gezamenlijk lunchen en 's avonds sluiten we af met een drink. Wie ervoor kiest om te blijven slapen in één van voorgestelde hotels van Stad Oostende, ontvangt een knappe fotoprint naar keuze bij de reserving. Bovendien kan je met je ticket de andere binnenlocaties nog bezoeken op en andere dag naar keuze vanaf dinsdag 7/09 (omdat je maandag 6/09 past de tickets ontvangt). 

Plaatsen zijn beperkt dus gelieve snel te reseveren.

 

PRAKTISCH

Datum: maandag 6 september 

Timing:

09u30-10u00 onthaal met koffie en thee bij Fort napoleon

10u00-12u00 rondleiding Fort Napoleon olv Stepane Verheye

12u00-13u00 Lunch in Fort Napoleon

13u00-17u00 begeleide wandeling langs verschillende tentoonstellingen

17u00-18u00 drankje ter afronding bij Kaap en terug wandelen naar auto

Prijs:

€57 voor koffie onthaal, lunch, toegangsticket tentoonstellingen Fotobiënnale (Let op: de andere binnen locaties zijn niet open maar kan u eventueel zondag of maandag nog bezoeken!)

Overnachting kan je reserveren via de webiste van de Fotobiënnale en je krijgt een knappe print Internationale Fotobiënnale Oostende (fotobiennale.be)

Deelnemen: via onderstaand deelnameformulier

 

Praktisch

We kunnen niet alle locaties aandoen op één dag, Stéphane heeft een seletie gemaakt van de beste werken voor beroepsfotografen.

Je zal veel moeten wandelen, dus draag gemakkelijke schoenen en bereid je voor op alle weersomstandigheden.

We eindigen op en andere plek dan we starten, dus je moet rekening houden met een laatste wandeling terug. Om van de Oostervoer naar de Westeroever te gaan gebruiken we de veerboot. 

Inclusief in de prijs zit de lunch en een drankje in Kaap alsook het ticket voor alle andere indoor tentoonstellingen, behalve Mu.ZEE. Je kan deze de vorige en/of volgende dag nog bezoeken indien je wil. 

Programma

09u30-10u00 onthaal 

10u00-12u30 Bezoek Fort Napoleon

12u30-13u30 Lunch 

14u00-17u00 vervolg rondleiding

17u00-18u00 Drink in Kaap

 

Ga mee op inspiratieweekend in Pelt op 19 en 20 september!

Nog tot 30 oktober lang kan je genieten van het derde internationale fotofestival ‘Lens op de Mens’ in Pelt. Deze loopt in de straten van Pelt met verschillende gasttentoonstenstelling van 6 juni tot 30 september.

Verschillende van onze beroepsfotografen werden geselecteerd en worden tentoongesteld. Wil je graag samen met je collega fotografen naar Pelt? 

Ga mee op inspiratieweekend! We organiseren op zondag 19 en maandag 20 september een gezamenlijke uitstap naar Pelt! Je kan op zondag 19 september om 11u de awarduitreiking voor beroepsfotografen bijwonen. Nadien volgen er nog heel wat interessante lezingen van RPS of kan je het fotofestival nog bezoeken met je collega-fotografen.

s'Avonds gaan we samen eten en kunnen we nog lang bijpraten. We slapen in het mooie Piantho.

Op maandag 20 september kan je van 10u00 tot 12u00 de lezing 'Contemporary Photojournalism in Serbia and surrounding' met Zvezdan Mancic volgen. Nadien lunchen we samen en kan je van 13u00 tot 17u00 de hands on workshop 'Beeldtaal en compositie' van Carine Van Gerven volgen. Daar leer je meer over Carine haar visie en aanpak op beeldtaal en compositie en ga je samen een beeld construeren vanaf een wit blad.

Wil je enkel het programma op maandag volgen? Dat kan! Of wil je enkel blijven overnachten en het programma errond volgen? Dat kan ook! Informeer naar de mogelijkheden via fotografen@unizo.be!

Benieuwd naar de Lezing 'Photojournalism in Serbia and surroundings' en Workshop Beeldtaal en compositie? 

Inspiratiereis Strategie & Fotografie in Granada

uitgesteld (bij interesse mailen!)

Als ondernemers ben je vaak 24 uur per dag met je bedrijf bezig. Maar hard werken alleen volstaat niet om succesvol te zijn. Elke ondernemer heeft 100 dingen aan zijn hoofd en handelt vaak vanuit een buikgevoel. Maar op een gegeven moment volstaat dit niet meer om de juiste beslissingen te nemen. Daarom is het cruciaal om stil te staan en de toekomst voor te bereiden.

Ondernemers die er in slagen om een strategie voor de toekomst te definiëren, zijn vaak succesvol en leiden minder vaak aan hedendaagse ziektes zoals burn-out ed., omdat ze makkelijker prioriteiten kunnen stellen en keuzes maken.

 

Tijd te maken om na te denken over je keuzes schiet er vaak over. Daarom organiseren we een reis met opleidingen rond strategie en fotografie.

Weg zijn uit je bekende context, opent je geest en maakt dat je meer open staat voor andere inzichten. Het feit dat je samen met collega fotografen en ondernemers weg uit je comfort zone bent, en je intensief kan bezig zijn met jouw toekomst zonder gestoord te worden door de orde van de dag (omdat er geen andere alledaagse zaken je aandacht vragen), geeft de mogelijkheid om dieper na te denken over waar je als ondernemer naartoe wil met je bedrijf! Bij vragen die wat later doordringen kan je meteen het gesprek aanknopen met de expert of andere deelnemers en hoeft niet te wachten tot een volgende sessie.

Elke morgen starten we met een sessie rond strategie waarvan een 2-tal uur theorie en oefeningen worden gegeven. Aan de oefeningen (vooral vragen waar ondernemers over moeten nadenken / brainstormen en/of ideeën uitwisselen met andere deelnemers.

Deze uitwisseling zal ook na de sessies nog verder blijven duren, omdat ondernemers geïnspireerd kunnen raken van elkaars verhaal.

In de namiddag (of omgekeerd) staat dan in het teken van fotografie. We trekken er op uit in het wondermooie Granada om te fotograferen en krijgen daarbij nog workshops van een aantal Spaanse topfotografen zoals Mary Guillén en Vicente Esteban, bijgestaan door Fernando Barrio.

De focus verleggen van nadenken over strategie naar het maken van foto’s kan heel verhelderend werken en veel inspiratie geven als fotograaf enerzijds en de ondernemer anderzijds.

Zo zullen we een workshop volgen van Mary Guillén, een huwelijksfotografe uit Sevilla. Ze won al meerdere nationale en internationale prijzen en heeft al meer dan 900 huwelijken gefotografeerd over de hele wereld. Mary’s huwelijksfotografie in reportagestijl kenmerkt zich door het natuurlijke karakter, het gevoel en de passie die ervan afstraalt. Ze tovert haar huwelijken vaak om tot kunstwerken.

Opbouw van de sessies rond strategie:

1.   Kick-off: Wat is strategie? Waarom is het hebben van een strategie belangrijk?

2.   Individuele vragenlijst 

3.   Deelname Masterclass in augustus (optioneel)

4.   Wat is mijn strategie en hoe ga ik er vandaag mee om?

 • Kennismaken met deelnemers en bedrijven
 • Wat versta ik onder strategie?
 • Hoe ziet mij strategie er vandaag uit?
 • Hoe goed scoor ik op de vragenlijst van de Quality Coach?

 

5.   Hoe bouw ik mijn strategie?

 • Analysetechniek: de SWOT
 • Ik zet mijn strategie op papier
 • Ik kies mijn strategische prioriteiten
 • Ik vertaal mijn strategie in een actieplan 

 

6.   Hoe communiceer ik mijn strategie?

 • De 3 kernpunten
 • Mijn logo
 • Mijn website
 • Op een receptie

 

7.   Waar moet ik bijsturen?

 • Waar zitten mijn zwakke plekken?
 • Wat kan ik eraan doen?
 • Welke keuzes moet ik nog maken?
 • Verfijnen wat er is 

 

8.   Wat is de volgende stap?

 • Wat heb ik geleerd + meten via de Quality Coach vragenlijst?
 • Hoe kan ik mijn strategie verdiepen?
 • Hoe kan ik mijn strategie-implementatie professionaliseren?

Daarnaast worden er tussendoor momenten voorzien om met elkaar of met Jeroen De Flander voor persoonlijke gesprekken, zodat je je wensen, behoeftes, noden en weerstand helder krijgt en weet hoe je je droom voor de toekomst in een realistisch actieplan kan gieten.

PRAKTISCH

Wanneer: van 27 september tem 2 oktober 2020 (uitgesteld)

Waar: Granada, Spanje (in prachtige herenhuis met patio en terras in centrum van de stad)

Prijs: incl vervoer ter plekke, verblijf, ontbijt, lunch en alle workshops (excl vlucht, diners)

 • Leden: 1000€ met KMO Portefeuille (Prijsopbouw: 1000€ met KMO Portefeuille= 700€ + 300€ zonder KMO Portefeuille= 1000€ totaal) of 1300€ zonder KMO Portfeuille. Toeslag single kamer= 150€
 • Niet-leden: 1500€ met KMO Portefeuille  (Prijsopbouw: 1500€ met KMO Portefeuille= 1050€ + 450€ zonder KMO Portefeuille= 1500€ totaal) of 1950€ zonder KMO Portfeuille. Toeslag single kamer= 300€ 

Deelname: Bij interesse stuur een mail naar fotografen@unizo.be 

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>