Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Inspiratiereizen

Fotosafari Charleroi met workshop straatfotografie

De schoonheid in het lelijke zoeken

Charleroi is een stad in transitie met zeker niet de beste reputatie. Charleroi werd enkele jaren terug zelfs uitgeroepen tot lelijkste stad van Europa. De grandeur van weleer is grotendeels in verval.

De stad ademt veel grauwheid en somberheid uit met veel vervallen industrieel erfgoed, mislukte bouwprojecten en mijnafval. Je kan het dus moeilijk een mooie stad noemen.

Dat is natuurlijk heel erg jammer voor wie er woont, maar als straatfotograaf kom je als een kind in een snoepwinkel. Met zijn vervallen buurten, zijn leegstaande industriële panden en de verlaten mijnterillen rond de stad is het zeer zeker de moeite waard om er een dag met je camera rond te lopen

 

Dat deden we met de Beroepsvereniging enige jaren geleden en dat was een groot succes. De vraag bleef terugkomen en het smaakte duidelijk naar meer

Dezelfde gids van toen, Nico, is weer van de partij. Hij leidt je naar fotogenieke plekjes, plaatsen die je beter niet kan bezoeken op je eentje. Nico is een rasechte verteller en geeft je met zijn interessante en sappige verhalen een heel aparte kijk op de stad. 

Voordat we met hem de stad induiken geeft Kattoo Hillewaere nog een hands on workshop straatfotografie met praktische tips om nog beter voorbereid je camera op deze unieke stad te richten.

Kattoo geeft vaak workshops straatsfotografie en zal je overladen met een hele reeks handige tips waarmee je nadien de straat op kan om ze te oefenen.

En Charleroi is de perfecte plek om die tips toe te passen en het plezier van vrijblijvend fotograferen te herontdekken. Herontdek het zwarte schaap met humor en een andere blik!

Plaatsen zijn beperkt dus gelieve snel te reseveren.

 

PRAKTISCH

Datum: donderdag 25 augustus 

Timing:

10u30-12u30 workshop straatfotografie van Kattoo Hillewaere

12u30-13u30 Lunch 

13u30-18u00 Fotosafari door Charleroi olv Nico

Prijs:

  • leden: €89 excl btw voor workshop, lunch en bezoek Charleroi ovl gids 
  • niet-leden: €175 excl btw voor workshop, lunch en bezoek Charleroi ovl gids 

Deelnemen: via onderstaand deelnameformulier

 

Deelnameformulier Fotosafari Charleroi met workshop straatfotografie

CAPTCHA
Gelieve onderstaande code in te geven om de website te vrijwaren van mogelijke spam-inzendingen.
Beeld-CAPTCHA
Vul de karakters in getoond in de afbeelding.

Inspiratiereis Strategie & Fotografie in Granada

uitgesteld (bij interesse mailen!)

Als ondernemers ben je vaak 24 uur per dag met je bedrijf bezig. Maar hard werken alleen volstaat niet om succesvol te zijn. Elke ondernemer heeft 100 dingen aan zijn hoofd en handelt vaak vanuit een buikgevoel. Maar op een gegeven moment volstaat dit niet meer om de juiste beslissingen te nemen. Daarom is het cruciaal om stil te staan en de toekomst voor te bereiden.

Ondernemers die er in slagen om een strategie voor de toekomst te definiëren, zijn vaak succesvol en leiden minder vaak aan hedendaagse ziektes zoals burn-out ed., omdat ze makkelijker prioriteiten kunnen stellen en keuzes maken.

 

Tijd te maken om na te denken over je keuzes schiet er vaak over. Daarom organiseren we een reis met opleidingen rond strategie en fotografie.

Weg zijn uit je bekende context, opent je geest en maakt dat je meer open staat voor andere inzichten. Het feit dat je samen met collega fotografen en ondernemers weg uit je comfort zone bent, en je intensief kan bezig zijn met jouw toekomst zonder gestoord te worden door de orde van de dag (omdat er geen andere alledaagse zaken je aandacht vragen), geeft de mogelijkheid om dieper na te denken over waar je als ondernemer naartoe wil met je bedrijf! Bij vragen die wat later doordringen kan je meteen het gesprek aanknopen met de expert of andere deelnemers en hoeft niet te wachten tot een volgende sessie.

Elke morgen starten we met een sessie rond strategie waarvan een 2-tal uur theorie en oefeningen worden gegeven. Aan de oefeningen (vooral vragen waar ondernemers over moeten nadenken / brainstormen en/of ideeën uitwisselen met andere deelnemers.

Deze uitwisseling zal ook na de sessies nog verder blijven duren, omdat ondernemers geïnspireerd kunnen raken van elkaars verhaal.

In de namiddag (of omgekeerd) staat dan in het teken van fotografie. We trekken er op uit in het wondermooie Granada om te fotograferen en krijgen daarbij nog workshops van een aantal Spaanse topfotografen zoals Mary Guillén en Vicente Esteban, bijgestaan door Fernando Barrio.

De focus verleggen van nadenken over strategie naar het maken van foto’s kan heel verhelderend werken en veel inspiratie geven als fotograaf enerzijds en de ondernemer anderzijds.

Zo zullen we een workshop volgen van Mary Guillén, een huwelijksfotografe uit Sevilla. Ze won al meerdere nationale en internationale prijzen en heeft al meer dan 900 huwelijken gefotografeerd over de hele wereld. Mary’s huwelijksfotografie in reportagestijl kenmerkt zich door het natuurlijke karakter, het gevoel en de passie die ervan afstraalt. Ze tovert haar huwelijken vaak om tot kunstwerken.

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments