Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Inspiratiereizen

Ga mee op inspiratieweekend in Pelt op 22 en 23 augustus!

Nog de hele zomer lang kan je genieten van het derde internationale fotofestival ‘Lens op de Mens’ in Pelt. Deze loopt in de straten van Pelt met verschillende gasttentoonstenstelling van 6 juni tot 30 oktober.

Verschillende van onze beroepsfotografen werden geselecteerd en worden tentoongesteld. Wil je graag samen met je collega fotografen naar Pelt? 

Ga mee op inspiratieweekend! We organiseren op zondag 22 en maandag 23 augustus een gezamenlijke uitstap naar Pelt! Naast de tentoonstellingen bezoeken, kan je op zondag om 11u de awarduitreiking voor beroepsfotografen bijwonen. Nadien lunchen we samen en kan je de workshop van Barabara Vandendriessche over geënsceneerde portretten volgen van 14u tot 18u op 22 augustus in CC Palethe!

s'Avonds gaan we samen eten en kunnen we nog lang bijpraten. We slapen in het mooie Piantho. Na het ontbijt is er de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan in CC Palethe en de tentoonstellingen verder te bezoeken. 

Wil je enkel de workshop volgen? Dat kan! Of wil je enkel blijven overnachten en het programma errond volgen? Dat kan ook! Informeer naar de mogelijkheden via fotografen@unizo.be!

Benieuwd naar de Workshop Geënsceneerde fotografie? 

Inspiratiereis Strategie & Fotografie in Granada

uitgesteld (bij interesse mailen!)

Als ondernemers ben je vaak 24 uur per dag met je bedrijf bezig. Maar hard werken alleen volstaat niet om succesvol te zijn. Elke ondernemer heeft 100 dingen aan zijn hoofd en handelt vaak vanuit een buikgevoel. Maar op een gegeven moment volstaat dit niet meer om de juiste beslissingen te nemen. Daarom is het cruciaal om stil te staan en de toekomst voor te bereiden.

Ondernemers die er in slagen om een strategie voor de toekomst te definiëren, zijn vaak succesvol en leiden minder vaak aan hedendaagse ziektes zoals burn-out ed., omdat ze makkelijker prioriteiten kunnen stellen en keuzes maken.

 

Tijd te maken om na te denken over je keuzes schiet er vaak over. Daarom organiseren we een reis met opleidingen rond strategie en fotografie.

Weg zijn uit je bekende context, opent je geest en maakt dat je meer open staat voor andere inzichten. Het feit dat je samen met collega fotografen en ondernemers weg uit je comfort zone bent, en je intensief kan bezig zijn met jouw toekomst zonder gestoord te worden door de orde van de dag (omdat er geen andere alledaagse zaken je aandacht vragen), geeft de mogelijkheid om dieper na te denken over waar je als ondernemer naartoe wil met je bedrijf! Bij vragen die wat later doordringen kan je meteen het gesprek aanknopen met de expert of andere deelnemers en hoeft niet te wachten tot een volgende sessie.

Elke morgen starten we met een sessie rond strategie waarvan een 2-tal uur theorie en oefeningen worden gegeven. Aan de oefeningen (vooral vragen waar ondernemers over moeten nadenken / brainstormen en/of ideeën uitwisselen met andere deelnemers.

Deze uitwisseling zal ook na de sessies nog verder blijven duren, omdat ondernemers geïnspireerd kunnen raken van elkaars verhaal.

In de namiddag (of omgekeerd) staat dan in het teken van fotografie. We trekken er op uit in het wondermooie Granada om te fotograferen en krijgen daarbij nog workshops van een aantal Spaanse topfotografen zoals Mary Guillén en Vicente Esteban, bijgestaan door Fernando Barrio.

De focus verleggen van nadenken over strategie naar het maken van foto’s kan heel verhelderend werken en veel inspiratie geven als fotograaf enerzijds en de ondernemer anderzijds.

Zo zullen we een workshop volgen van Mary Guillén, een huwelijksfotografe uit Sevilla. Ze won al meerdere nationale en internationale prijzen en heeft al meer dan 900 huwelijken gefotografeerd over de hele wereld. Mary’s huwelijksfotografie in reportagestijl kenmerkt zich door het natuurlijke karakter, het gevoel en de passie die ervan afstraalt. Ze tovert haar huwelijken vaak om tot kunstwerken.

Opbouw van de sessies rond strategie:

1.   Kick-off: Wat is strategie? Waarom is het hebben van een strategie belangrijk?

2.   Individuele vragenlijst 

3.   Deelname Masterclass in augustus (optioneel)

4.   Wat is mijn strategie en hoe ga ik er vandaag mee om?

 • Kennismaken met deelnemers en bedrijven
 • Wat versta ik onder strategie?
 • Hoe ziet mij strategie er vandaag uit?
 • Hoe goed scoor ik op de vragenlijst van de Quality Coach?

 

5.   Hoe bouw ik mijn strategie?

 • Analysetechniek: de SWOT
 • Ik zet mijn strategie op papier
 • Ik kies mijn strategische prioriteiten
 • Ik vertaal mijn strategie in een actieplan 

 

6.   Hoe communiceer ik mijn strategie?

 • De 3 kernpunten
 • Mijn logo
 • Mijn website
 • Op een receptie

 

7.   Waar moet ik bijsturen?

 • Waar zitten mijn zwakke plekken?
 • Wat kan ik eraan doen?
 • Welke keuzes moet ik nog maken?
 • Verfijnen wat er is 

 

8.   Wat is de volgende stap?

 • Wat heb ik geleerd + meten via de Quality Coach vragenlijst?
 • Hoe kan ik mijn strategie verdiepen?
 • Hoe kan ik mijn strategie-implementatie professionaliseren?

Daarnaast worden er tussendoor momenten voorzien om met elkaar of met Jeroen De Flander voor persoonlijke gesprekken, zodat je je wensen, behoeftes, noden en weerstand helder krijgt en weet hoe je je droom voor de toekomst in een realistisch actieplan kan gieten.

PRAKTISCH

Wanneer: van 27 september tem 2 oktober 2020 (uitgesteld)

Waar: Granada, Spanje (in prachtige herenhuis met patio en terras in centrum van de stad)

Prijs: incl vervoer ter plekke, verblijf, ontbijt, lunch en alle workshops (excl vlucht, diners)

 • Leden: 1000€ met KMO Portefeuille (Prijsopbouw: 1000€ met KMO Portefeuille= 700€ + 300€ zonder KMO Portefeuille= 1000€ totaal) of 1300€ zonder KMO Portfeuille. Toeslag single kamer= 150€
 • Niet-leden: 1500€ met KMO Portefeuille  (Prijsopbouw: 1500€ met KMO Portefeuille= 1050€ + 450€ zonder KMO Portefeuille= 1500€ totaal) of 1950€ zonder KMO Portfeuille. Toeslag single kamer= 300€ 

Deelname: Bij interesse stuur een mail naar fotografen@unizo.be 

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>