Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Trends en Innovatie in de creatieve sector

Inspiratieavond: Trends en innovatie in de creatieve sector

maandag 2 maart 2020

Concurrentie is een katalysator voor innovatie. In zwaar competitieve markten zoals fotografie is er veel meer druk om te innoveren. Maar tegenwoordig komt de concurrentie en de innovaties niet meer alleen uit eigen sector. Dat zagen we al met de opkomst van de smartphones.

Het is voor jou als creatieve professional belangrijk om op de hoogte te blijven van trends die mee jouw toekomst als creatieveling zullen bepalen. Hoe kan je als zelfstandig fotograaf optimaal inspelen op deze trends? Welke trends uit de eigen sector maar ook andere sectoren zullen in de toekomst een impact hebben op jouw business model?

Uit welke nood van onze klanten zijn deze trends ontstaan? Welk dieper liggend probleem ervaren onze klanten? Hoe kunnen wij dit probleem oplossen voor deze doelgroep?  Welke nood vul jij als fotograaf in met jouw dienst of product? Ben je nog relevant? Hoe kan je een trend van buiten je eigen sector herkennen en de impact ervan op je eigen verdienmodel in de toekomst inschatten? Welke opportuniteiten bieden ze?

Deze inspirerende en leerrijke inzichten kregen we van Simon Gryspeert van Flanders DC!

Nadien gaan we naar enkele voorbeelden in de praktijk kijken uit eigen en andere relevante sectoren!

We ontdekken hoe Panoraman van fotografie evolueerde naar een hoogtechnologisch bedrijf dat naast 360° fotografie nu ook met 3D scans werkt om gebouwen vanbinnen en vanbuiten van kop tot teen in beeld te brengen. Geen uitdaging is hen te groot en elke uitdaging creëert ook weer nieuwe opportuniteiten! Panoraman ontwikkelde hun unieke karakter door noden van hun klanten op te lossen! Elliott Hillaert legt uit hoe zij hun motto: “It’s all about superpowers!” toepassen en hoe het volgen van de noden van de klant een ander bedrijf van hen maakte!  Daarbij tonen ze ter plekke hoe ze werken en kan je live zien hoe zij ruimtes in beeld brengen! 

Ook Stan De Vocht van Creative Shelter vertelt hoe hij als advocaat gespecialiseerd in auteursrechten, uit een fiscaal probleem van zijn creatieve broer een nieuwe dienst ontwikkelde die nu een antwoord kunnen bieden aan de fiscale administratieve problemen van een hele creatieve sector.

Lien Nullens van Picsmentor legt uit hoe Picsmentor van de nood van amateurfotografen om met hun camera te leren werken en betere foto's te maken evolueerde van een photo academy tot een platform waar professionele fotografen zelf hun diensten kunnen aanbieden!

Schrijf je nu in voor deze inspiratieavond en leer trends en innovatie toepassen in jouw business model!

Deelname is gratis voor onze leden. Niet-leden betalen 45€.

PRAKTISCH

Datum: maandag 2 maart 2020

Timing:

18u00-19u30      Portfoliobesprekingen (voor wie wil, apart inschrijven!)

19u30-20u00      onthaal en netwerkmogelijkheden

20u00-20u45      Trends en innovatie door Simon Gryspeert (Flanders DC)

20u50-21u15      pauze 

21u15-21u30      “It’s all about superpowers” door Elliot Hillaert (Panoraman)

21u30-21u45      "Haal meer omzet uit je beelden via je auteursrechten!" Stan de Vocht (Creative Shelter)

21u45-22u00      "Ontdek hoe je jouw business model als lesgever kan uitbreiden!" Maxime Favier en Lien Nullens (Picsmentor)

22u00-23u00       Netwerkmogelijkheden

 

Locatie: OC ’t Klooster, Brugstraat 11, 9120 Vrasene

Deelname: Deelnameformulier is afgesloten! Je stuurt best een mailtje naar fotografen@unizo.be als je nog wil deelnemen!

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>