Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Masterclass Artistiek Naakt met Pascal Baetens

Masterclass Artistiek Naakt met Pascal Baetens (VOLZET)

Over wat een goed beeld juist is of goed maakt, zijn de meningen vaak verdeeld. Eén criterium dat zeker is, is dat het impact moet hebben! Een beeld moet je raken en je aandacht trekken. Dit kan zijn omdat het mooi en hartverwarmend is, maar soms ook omdat het een gruwelijk verhaal vertelt. Ontroeren kan in alle richtingen gaan. Een pakkend beeld blijft sowieso hangen en doet iets met je! 

Tijdens deze Masterclass ontdek je meer over de filosofie van Pascal Baetens tov fotografie, de modellen met wie hij werkt en zijn aanpak. Pascal heeft ook veel ervaring met lesgeven, workshops en coaching. Gepassioneerd zijn en willen groeien, zijn volgens Pascal een belangrijkste vereiste als fotograaf.

Zijn werken werden reeds gepubliceerd in magazines als Elle, Playboy, Men's Health en vele andere. Hij gaf al 6 boeken uit over naakt fotografie, inclusief een  praktisch doeboek 'Nude Photography, the Art and the Craft', dat reeds in 9 talen werd vertaald.

De techniek die hij gebruikt, vindt hij zelf eigenlijk van ondergeschikt belang en moet vooral het beeld ondersteunen. Dus als een beeld daarom vraagt, kan het soms onscherp, donker of juist te licht zijn. Het heeft maar één doel en dat is de sfeer en uitstraling verbeteren.

 

 Tijdens de Masterclass leer je:

  • Creativiteit en ideevorming ahv technieken
  • Technieken om je idee om te zetten naar een 2 dimensionaal beeld
  • Gebruik van perspectief, afstand, lenskeuze, licht, etc om je idee vorm te geven
  • Licht en compositie beter analyseren
  • Verbaal en non-verbaal communiceren met je model om een veilige en creatieve omgeving en sfeer te creëren

 

Volgens Pascal is communicatie een belangrijk element. Je werkt namelijk met mensen en als fotograaf ben je ook maar een mens dus misinterpretatie is snel gebeurd. Tijdens de praktische oefeningen krijg je de kans om te oefenen door actief luisteren, richting sturen en lichaamstaal interpreteren.

Er is ook mogelijkheid voor specifieke vragen en één op één advies en coaching van Pascal.

 

PRAKTISCH 

DATUM: woensdag 17 juni 2020 van 10u30 tot 17u30


LOCATIE:
Pastorie, Meldert (Hoegaarden)


PRIJS:
masterclass, model, materiaal, catering alles inbegrepen 

  • Leden: 200€ of 140€ met KMO Portefeuille (jij betaalt 70%, namelijk 140€ en de overheid de overige 30%, namelijk 60€)
  • Niet-leden: 400€ of 280€ met KMO Portefeuille (jij betaalt 70%, namelijk 280€ en de overheid de overige 30%, namelijk 120€)

 

DEELNAME: VOLZET inschrijven voor deze masterclass niet meer mogelijk

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments